27 june 2015, 11:00 views 9617
O nouă escapadă în epoca medievală are loc la „Vatra” (VIDEO)
27 june 2015, 11:00 views 9617

O nouă escapadă în epoca medievală are loc la „Vatra” (VIDEO)

Complexul Etno-Cultural „Vatra" își deschide ieri porțile pentru a găzdui cea de-a doua ediție a Festivalului Medieval, cu genericul „Bătălia de la Vaslui a lui Ștefan cel Mare". Timp de trei zile, vizitatorii vor putea viziona spectacole teatralizate cu trubaduri, cavaleri și nevestelor lor, vor participa la ateliere de creație și se vor delecta cu muzică medievală, informează NOI.md.

Potrivit organizatorilor, programul din acest an este unul mult mai vast și include campionate de tir cu arcul, ateliere de calfe, reconstituirea bătăliilor istorice, turniruri între cavaleri și arcași. Toate acestea se vor desfăşura pe fundalul unui concert excepţional de muzică medievală. Pe scena mare a Complexului vor evolua solişti şi formaţii instrumentale profesioniste, reprezentanţi ai folclorului medieval atît din Republica Moldova, cît şi din străinătate.

„Am pregătit mai multe surprize în acest an pentru cei care vor să trăiască o atmosferă medievală. Va veni Ștefan cel Mare și va reconstitui Bătălia de la Podul Înalt. Vor fi servite și bucate specifice epocii. Totul va fi în așa fel, încît cei care vor veni aici să-și imagineze că s-au întors cu 500 de ani în urmă", ne-a relatat directorul de marketing al Complexului „Vatra", Mircea Țîra.

Festivalul va reuni circa 100 de luptători din zeci de cluburi de reconstituire istorică din Ucraina, Moldova și Belarus. „De acest festival ne pregătim încă din luna februarie. Sigur că bătălia pe care o vom reconstitui nu va dura trei zile, așa cum a fost în realitate, dar pentru Moldova va fi un show destul de impunător", a relatat conducătorul clubului istoric „Bastion", Denis Pogrebnoi.

Menționăm că prețul unui bilet pentru o zi la festival este de 100 de lei, iar pentru toate trei zile – 150 de lei. Chiria unui cort pe toată durata festivalului costă 200 de lei, iar rezervarea meselor – începînd cu 50 de lei de persoană.

Anul trecut evenimentul s-a bucurat de un succes vertiginos, adunînd aproximativ 25.000 de vizitatori în cele două zile, susțin organizatorii.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
748 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Găvănoasa, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Cahul și la 198 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 748 de oameni. Satul Nicolaevca a fost menționat documentar în anul 1878.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.