01 november 2023, 12:00 views 1619
Tiraspolul este îngrijorat de livrările Germaniei de arme către Moldova
01 november 2023, 12:00 views 1619

Tiraspolul este îngrijorat de livrările Germaniei de arme către Moldova

Ministrul de Externe al regiuniinerecunoscute RMN, Vitali Ignatiev, a numit livrările de armament anunţate de Germania către Moldova „o ameninţare la adresa stabilităţii pe Nistru”.

„Nu exclud ca acest echipament să apară în apropierea Zonei de Securitate [de-a lungul Nistrului] sau direct acolo. În loc să aplicăm eforturi politice și diplomatice și să rezolvăm cumva problema într-un mod civilizat, constructiv, vedem abordări complet diferite care nu nu conduc la stabilitate și securitate pe malurile Nistrului”, este citat Ignatiev pe canalul Telegram al departamentului.

Cu o zi înainte, Ministerul Apărării al Moldovei a anunțat sosirea, pe 10 ianuarie, a primului lot de transportoare blindate Piranha. Aceștia au raportat că echipamentul a fost furnizat în cadrul acordului interguvernamental semnat în 2021 privind asistența în modernizarea armatei moldovenești.

Source: noi.md

Keywords:

Tiraspol , Germania , armament

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1787
Populația:
951 locuitori

Pohorniceni este un sat şi comună din raionul Orhei. Pohorniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Orhei și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 951 de oameni. Satul Pohorniceni a fost menționat documentar în anul 1787.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.