17 september 2018, 14:45 views 9940
La Nisporeni a fost organizat Festivalul Naţional al Prunei
17 september 2018, 14:45 views 9940

La Nisporeni a fost organizat Festivalul Naţional al Prunei

Zeci de producători agricoli şi reprezentanţi ai mediului de afaceri s-au întrunit ieri la Nisporeni pentru a participa la cea de-a III-a ediţie a Festivalului Naţional al Prunei. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, cu suportul Uniunii Europene în cadrul unui proiect de dezvoltare, în comun cu agenţi economici din țară, Primăria și Consiliul raional Nisporeni.

Principalele evenimente de pe agenda festivalului se vor desfășura pe parcursul zilei, în principala piaţă din oraşul Nisporeni, și au drept scop popularizarea și dezvoltarea sectorului agrar, promovarea producătorilor autohtoni de prune, precum şi a businessului specializat în tehnologii moderne de prelucrare a prunelor și materialului săditor pomicol.

Pentru vizitatorii festivalului au fost organizate expoziții cu vânzare, susţinute de producători autohtoni, un tîrg de bucate tradiționale, o paradă a costumelor reprezentative pentru festival, o expoziție a materialului săditor.

Totodată, programul festivalului prevede mai multe concursuri culinare, pentru cea mai bună expoziţie de prune, tîrguri de artizanat, expoziţii susţinute de comunităţi etnice, un orăşel al copiilor cu jocuri, animaţii şi un spectacol teatralizat, iarmaroace ş.a. De asemenea, pentru cei interesaţi urmează să fie desfăşurate ateliere de lucru cu deplasare în livezi.

"Este o activitate ce se cere să fie un impuls pentru dezvoltarea turismului în regiune. Avem cu ce ne ocupa, putem face acest lucru la cel mai înalt nivel. De ce să nu o arătăm întregii ţări, ba chiar şi partenerilor de peste hotare. Pruna poate deveni o carte de vizită a Nisporeniului, la fel cum strugurii au ajuns să fie în sudul ţării, sfecla de zahăr, cartoful sau merele în nord etc.," a punctat pentru MOLDPRES Grigore Robu, primarul oraşului Nisporeni.

În seara zilei, participanţii la cel de-al III-a Festival Naţional al Prunei de la Nisporeni vor avea ocazia să asiste la un program artistic susţinut de artiști consacraţi din ţară, originari din raionul Nisporeni.

Source: moldpres.md

Keywords:

Nisporeni , Festival , Prune

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1660
Populația:
1316 locuitori

Pînzăreni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pînzărenii Noi și Pînzăreni. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Fălești și la 150 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1316 oameni. Satul Pînzăreni a fost menționat documentar în anul 1660.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.