Go to section: Fine art
08 december 2015, 14:53 Fine art views 11302
O expoziţie a pictoriţei Otilia Tarlapan a fost vernisată la Centrul „C. Brâncuşi”
Photo: facebook.com/otilia.tarlapan
08 december 2015, 14:53 Fine art views 11302

O expoziţie a pictoriţei Otilia Tarlapan a fost vernisată la Centrul „C. Brâncuşi”

La Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi" a avut loc astăzi vernisajul expoziţiei „Spectru" a pictoriţei Otilia Tarlapan, informează MOLDPRES.

Expoziţia cuprinde peste 40 de lucrări de grafică şi pictură, realizate de către autoare în ultimii ani.

Solicitată de MOLDPRES, criticul de artă Eleonora Sîdnic, moderatoarea manifestării a menţionat că expoziţia este una reprezentativă şi are o valoare de sinteză.

„În această expoziţie găsim doar o mică parte din tot ce a creat Otilia Tarlapan - portrete, naturi statice, motive florale, care denotă cunoaşterea alfabetului plastic, grafică de carte. Autoarea posedă simţul culorii şi are un gust estetic cu totul aparte. De asemenea, ea este pasionată de designul interior", a subliniat Eleonora Sîdnic.

Potrivit sursei citate, o atenţie deosebită merită lucrările de grafică ale Otiliei Tarlapan, lucrări cu care a ilustrat o bună parte din cărţile tatălui său, scriitorul Efim Tarlapan.

La rîndul său, vicepreşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova Ghenadie Jalbă a afirmat că pînzele Otiliei Tarlapan emană multă lumină şi căldură sufletească.

Otilia Tarlapan s-a născut pe 15 iunie 1975 în oraşul Chişinău în familia scriitorilor Efim Tarlapan şi Zinaida Cenuşă. A absolvit Liceul „D. Alighieri" din Chişinău, Şcoala de Arte Plastice şi Universitatea „Babeş Bolyai" din Cluj-Napoca, România. În ultimii ani activează în Suedia.

Expoziţia va fi deschisă pînă pe 27 august.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

expoziție , pictor , arta , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
916 locuitori

Meşeni este un sat şi comună din raionul Rezina. Meşeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Meșeni este situat la o distanță de 40 km de orașul Rezina și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 916. Satul Meșeni este menționat documentar la 27 aprilie 1605.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.