Go to section: Fine art
04 november 2014, 12:08 Fine art views 11462
A fost vernisată prima expoziţie personală a lui Roman Tolici la Chişinău
Photo: moldpres.md
04 november 2014, 12:08 Fine art views 11462

A fost vernisată prima expoziţie personală a lui Roman Tolici la Chişinău

În perioada 10 – 24 aprilie Muzeul Naţional de Artă al Moldovei găzduieşte prima expoziţie personală a pictorului Roman Tolici la Chişinău, informează MOLDPRES.

Tudor Zbîrnea, directorul muzeului a menţionat astăzi la inaugurare că Roman Tolici este cel mai cunoscut artist contemporan român de origine basarabeană. S-a născut în anul 1974 la Ghetlova, Orhei şi s-a stabilit cu traiul la Bucureşti în 1997.

Potrivit lui Zbîrnea, Roman Tolici îmbină stiluri care merg de la Renaşterea italiană la cea nordică sau flamandă cu tehnici recente şi problematici de actualitate.

Roman Tolici a spus la vernisare că lucrările, realizate în perioada 2005-2012, sînt în mare parte picturi secvenţiale sau creaţii în care pictura se îmbină cu cinematografia.

Totodată, picturile din seria "Park" sînt peisaje politice şi reprezintă zilele naţionale ale României (1 decembrie), Republicii Moldova (27 august) şi Rusiei (12 iunie).

Roman Tolici a mai avut expoziţii în SUA, Germania, Austria, România.

Source: moldpres.md

Keywords:

expoziție , Chisinau , pictor , arta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1768
Populația:
4941 locuitori

Tîrnauca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 69 km de Chișinău. Populaţia satului Tîrnauca alcătuia 4941 de oameni în anul 2004. Satul Tîrnauca a fost menționat documentar în anul 1768.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.