Go to section: Architecture
23 april 2013, 14:44 Architecture views 9702
23 april 2013, 14:44 Architecture views 9702

La Chişinău va fi inaugurat un Palat al sporturilor de iarnă


Foto: glavred.info

La Chişinău va fi înălţat un Palat al sporturilor de iarnă, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Hochei pe Gheaţă, Iurie Topală, relatează MOLDPRES.

”Arena urmează să fie construită în sectorul Ciocana al capitalei. Primăria municipiului Chişinău ne-a repartizat în acest scop un teren cu o suprafaţă de circa 2 hectare. Sperăm să înălţăm complexul în 2-3 ani. Conform calculelor prealabile, pentru aceasta sînt necesari aproximativ un milion şi 500 mii de dolari”, a declarat Iurie Topală.

Potrivit lui, în afară de arena pentru hochei pe gheaţă va mai fi şi o sală rezervată doritorilor de a practica patinajul artistic, infrastructura necesară pentru desfăşurarea altor activităţi care au tangenţe cu sporturile de iarnă. ”Ar fi frumos să oferim generaţiei în creştere şi posibilitatea de a practica aceste genuri de sport foarte spectaculoase, cu mare priză la public”, a mai adăugat oficialul.

În Republica Moldova există deocamdată două patinoare, la Chişinău şi Tiraspol, unde se practică hocheiul pe gheaţă şi patinajul artistic. În topul modelelor de ţări la acest capitol se află Federaţia Rusă, SUA, Canada şi chiar Belarus unde în fiecare centru regional există un Palat al sporturilor de iarnă, notează MOLDPRES.

Keywords:

sport , Chisinau , palat

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
1224 locuitori

Vulcăneşti este un sat din cadrul comunei Cioreşti, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Nisporeni și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1224 de locuitori. Satul Vulcănești a fost menționat documentar în anul 1443.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.