Go to section: Literature
03 january 2013, 14:41 Literature views 10872
03 january 2013, 14:41 Literature views 10872

Compozitorul Constantin Rusnac a lansat o carte de poeme

Cîteva zeci de persoane s-au adunat ieri seara la Biblioteca Naţională din Chişinău, în cadrul unei serate de creaţie a compozitorului şi poetului Constantin Rusnac, maestru în artă, Laureat al Premiului de Stat, secretar general al Comisiei Naţionale a R. Moldova pentru UNESCO, informează MOLDPRES.

Constantin Rusnac a lansat volumul "101 poeme”. La 6 februarie curent maestrul a împlinit 65 de ani.

Muzicologul Svetlana Badrajan a menţionat că maestrul Constantin Rusnac este un organizator de excepţie, o persoană care ştie să lucreze cu oamenii şi ştie să aprecieze alte persoane. Deşi este cunoscut mai mult în calitate de compozitor, Constantin Rusnac este şi folclorist, poet, scriitor şi critic muzical.

Badrajan a subliniat că omagiatul a absolvit cu medalie de aur Liceul de Muzică „Ciprian Porumbescu”, după care şi Conservatorul de Muzică din Chişinău, unde a fost mai întîi profesor, apoi a devenit şi rector al instituţiei. Constantin Rusnac este membru al Consiliului colegial al Ministerului Culturii, iar anterior a exercitat şi funcţia de viceministru al Culturii.

Aurelian Dănilă, preşedinte al Uniunii Muzicienilor, a spus că a învăţat în aceeaşi clasă cu maestrul Constantin Rusnac, care este un prieten foarte devotat. „Puţini ştiu că maestrul a fost un excelent contrabasist. Datorită acestui instrument muzical, Constantin Rusnac a fost de multe ori peste hotarele ţării”, a menţionat Dănilă.

Sursa citată a adăugat că volumul „101 poeme” a fost scris în urma unei analize profunde a creaţiei poetului Mihai Eminescu, a scriitorului şi dramaturgului Dumitru Matcovschi, a altor autori.

Potrivit lui Dănilă, acum cîţiva ani, Constantin Rusnac a început să compună opera „Sînziana şi Pepelea”. „Vă invit pe cei prezenţi la premiera operei. Să încerce acum Rusnac să nu finalizeze „Sînziana şi Pepelea”, a conchis Aurelian Dănilă.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
660 locuitori

Frumoasa este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Frumoasa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Frumoasa este situat în centrul Moldovei. Satul se află la o distanță de 14 km de orașul Călăraşi și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 660 de oameni. Satul a fost atestat documentar în anul 1807.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.