Go to section: Literature
13 february 2012, 14:25 Literature views 5895
13 february 2012, 14:25 Literature views 5895

Spiridon Vangheli, nominalizat pentru premiul Astrid Lindgren

Scriitorul moldovean Spiridon Vangheli este nominalizat pentru premiul Astrid Lindgren – cea mai mare distincţie din lume acordată literaturii pentru copii şi tineret. Un juriu, format din experţi, va selecta cîştigătorul dintre candidaţii propuşi de diverse instituţii şi organizaţii de profil din întreaga lume. Acesta din urmă va primi un premiu în valoare de 5 milioane de coroane suedeze.

Alături de scriitorul moldovean mai sînt nominalizaţi 184 de candidaţi din 66 de ţări. Cîştigătorii vor fi anunţaţi pe data de 20 martie 2012.

Premiu este acordat de către Consiliul suedez al Artelor în memoria lui Astrid Lindgren (ALMA) autorilor, ilustratorilor, povestitorilor sau activiştilor în promovarea lecturii pentru copii.

Pentru ediţia din 2012 au fost selectate 8 ţări noi, precum Cipru, Ecuador, Eritreea, Groenlanda, Mongolia, Tanzania, Zambia şi Republica Moldova.
 

Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
5500 locuitori

Gura Galbenei este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Gura Galbenei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Cimișlia și la 51 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5500 de oameni. Satul Gura Galbenei a fost menționat documentar în anul 1672.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.