Mergi spre compartimentul: Literatura
13 februarie 2012, 14:25 Literatura views 5938
13 februarie 2012, 14:25 Literatura views 5938

Spiridon Vangheli, nominalizat pentru premiul Astrid Lindgren

Scriitorul moldovean Spiridon Vangheli este nominalizat pentru premiul Astrid Lindgren – cea mai mare distincţie din lume acordată literaturii pentru copii şi tineret. Un juriu, format din experţi, va selecta cîştigătorul dintre candidaţii propuşi de diverse instituţii şi organizaţii de profil din întreaga lume. Acesta din urmă va primi un premiu în valoare de 5 milioane de coroane suedeze.

Alături de scriitorul moldovean mai sînt nominalizaţi 184 de candidaţi din 66 de ţări. Cîştigătorii vor fi anunţaţi pe data de 20 martie 2012.

Premiu este acordat de către Consiliul suedez al Artelor în memoria lui Astrid Lindgren (ALMA) autorilor, ilustratorilor, povestitorilor sau activiştilor în promovarea lecturii pentru copii.

Pentru ediţia din 2012 au fost selectate 8 ţări noi, precum Cipru, Ecuador, Eritreea, Groenlanda, Mongolia, Tanzania, Zambia şi Republica Moldova.
 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1773
Populația:
1150 locuitori

Rediul Mare este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Rediul Mare este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Dondușeni și la 228 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1150 de oameni. Satul Rediul Mare a fost menționat documentar în anul 1773.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.