|
Vladimir Panfilov: „Trebuie să funcționeze diplomația”
Războiul poate fi încheiat într-o singură zi și toate războaiele se termină cu pace. Despre aceasta spunea generalul rus Alexandr Lebedi, care a jucat un rol decisiv în soluționarea conflictului de pe Nistru în 1992.
Asupra acestui lucru a atras atenția primul comandant al Unității de Miliție cu Destinație Specială din Moldova (OMON), Vladimir Panfilov vorbind în cadrul emisiunii „Без галстуков cu Alexandr Stahurschi” de la postul de televiziune N4, relatează Noi.md
„Generalul Lebedi a declarat: „Dați-mi posibilitatea și războiul se va opri mîine. Pur și simplu voi recruta în unitățile de luptă fiii oamenilor mari, ai șefilor mari”, a declarat Vladimir Panfilov.
De asemenea, el s-a plîns că, în practică, se dovedește că în războaie luptă și mor oamenii obișnuiți, iar aceasta este cea mai mare problemă.
Primul comandant al OMON-ului din Moldova a amintit o altă declarație a generalului Alexandr Lebed, care, de asemenea, a spus foarte corect că, chiar și războaiele de un secol, cum ar fi războiul dintre Anglia și Franța, un un sfîrșit. Ei oricum s-au așezat și au negociat.
„Dar dacă s-au așezat și au negociat după 100 de ani, atunci poate că ar fi trebuit să petreacă șase luni sau un an înainte de a începe războiul și se înțeleagă, astfel încît să nu se ajungă la el”, a subliniat Vladimir Panfilov.
Potrivit acestuia, pentru ca acest lucru să se întîmple, trebuie să funcționeze diplomația.
„Diplomații trebuie să găsească argumente, dovezi și oportunități, astfel încît să se audă unii pe alții. De la țară la țară, de la om la om. Trebuie de negociat”, a spus primul comandant al OMON-ului din Moldova.
El și-a exprimat regretul că mulți tineri au murit în timpul conflictului armat de pe Nistru, și mulți băieți buni continuă să moară în Ucraina.
Sursa:
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1772
- Populația:
- 638 locuitori
Haraba este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Haraba este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 119 km de Chișinău. Populaţia satului Haraba alcătuia 638 de oameni în anul 2011. Satul Haraba a fost menționat documentar în anul 1772.
Comentarii
(0)