20 july 2015, 11:05 Health views 13179
20 july 2015, 11:05 Health views 13179

Cîte fructe trebuie să mîncâm pentru a preveni apariţia cancerului


Foto: sobesednik.ru

Experții susţin, că una dintre principalele cauze ale îmbolnăvirilor de cancer la nivel mondial este alimentarea incorectă. Majoritatea oamenilor consumă fructe, însă doar douăzeci și două de procente din populaţia lumii consumă o cantitate suficientă.

O persoană ar trebui să includă în meniul său zilnic cinci porţii de fructe, pentru ca organismul să primească o cantitate suficientă de elemente nutritive şi fibre necesare.

Medicii continuă să insiste ca oamenii să respecte măcar cît de cît dieta în baza hranei vegetale, care include folosirea în alimentaţie a leguminoaselor, cerealelor integrale, legumelor şi fructelor. În plus, fructele trebuie consumate cu pieliţă, deoarece anume aici se află fibrele, ce conțin o cantitate foarte mare de antioxidanți. În intestin, are loc procesul de eliberare a compușilor fibrelor care protejează celulele de leziuni.

 

Sursa: sobesednik.ru

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1810
Populația:
560 locuitori

Bezeda este un sat din cadrul comunei Bogdăneşti, raionul Briceni. Bezeda este un sat mic, situat pe malul Prutului, la o distanţă de 33 km de oraşul Briceni, la 25 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 248 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 560 de oameni. Satul Bezeda a fost întemeiat în anul 1810.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.