28 may 2013, 15:14 Health views 5551
28 may 2013, 15:14 Health views 5551

Vaccin universal împotriva gripei, descoperit de cercetătorii americani


Foto: bolesni.ru

Oamenii de ştiinţă din americani au reuşit să producă în laborator anticorpi umani capabili să anihileze mai multe tipuri de rădăcini virale, chair şi pe cea a virusului letal al gripei aviare, anunţă topnews.ru cu referire la AFP.

Pentru a ajunge la acest rezultat, cercetătorii au realizat teste pe şoareci. În acest fel, oamenii de ştiinţă au descoperit că aceşti anticorpi se ataşează pe o anumită secvenţă moleculară din interiorul virusului gripal, sabotînd astfel capacitatea agenţilor patogeni de a se infiltra în celulele pe care urmează să le contamineze.

Această secvenţă moleculară poartă de numele de "călcîiul lui Ahile al virusurilor". Ea este stabilă din punct de vedere genetic şi poate rezista diverselor mutaţii apărute de-a lungul timpului.

Potrivit finanţatorilor acestui studiu, Anthony Fauci, descoperirea "reprezintă o promisiune pentru dezvoltarea în viitor a unor medicamente capabile să trateze şi să prevină rădăcinile virale sezoniere şi pandemice".
Cercetătorii intenţionează ca peste cîţiva ani, să înceapă testarea pe oameni a acestui vaccin.

Mai mult de 250.000 de persoane mor în fiecare an din cauza viruşilor gripali, în timp ce pandemiile de gripă constituie o ameninţare pentru întreaga umanitate.

Keywords:

vaccin , gripa , descoperire

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1517
Populația:
3585 locuitori

Şerpeni este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Şerpeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Şerpeni este situat la o distanţă de 25 km de oraşul Anenii Noi şi la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3585 de oameni. Prima atestare documentară a localităţii datează dina nul 1517.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.