31 march 2021, 11:30 Health views 36693
31 march 2021, 11:30 Health views 36693

Ne facem griji două ore pe zi. Banii nu sînt motivul principal de nelinişte

Un adult pierde, în medie, două ore pe zi gîndindu-se la problemele pe care le are, potrivit unui studiu. Cele financiare nu sînt pe primul loc în topul motivelor de îngrijorare.

Unii au mai puţine motive de îngrijorare decît alţii, dar fără dubiu că fiecare îşi face griji pentru diverse lucruri. Specialiştii serviciului britanic de asigurări de sănătate „Benenden Health“ au calculat, în urma unui studiu, cît timp pierdem din viaţă gîndindu-ne la problemele noastre. Concluzia: un adult îşi face griji 14 ore pe săptămînă, ceea ce ar însemna că pierde aproximativ cinci ani din viaţă stresîndu-se. 

Neliniştea ne împiedică să dormim bine şase nopţi pe lună, potrivit aceluiaşi studiu, citat de cotidianul „Daily Mail“. O persoană din patru nu are pe cineva alături, căruia să-i împărtăşească motivele sale de îngrijorare, iar o treime dintre cei intervievaţi au un motiv de îngrijorare pe care îl ţin ascuns de partenerul de viaţă – cel mai adesea, este vorba despre o problemă legată de bani.

Aproape jumătate (45%) din participanţii la studiu au simţit pe propria piele impactul negativ pe care grijile îl au asupra sănătăţii. Stresul şi anxietatea generate de ele pot să provoace insomnii şi probleme de concentrareю

Studiul a inventariat şi motivele pentru care oamenii îşi fac griji. Deşi problemele financiare sînt o sursă importantă de stres, ele nu sînt primul motiv de îngrijorare – cel puţin pentru britanici. Creditele, plata chiriei şi datoriile de pe card se regăsesc însă printre primele 10 motive de nelinişte ale oamenilor.

 Iată care sînt cele mai importante surse de îngrijorare:

 1. Greutatea/Grăsimea abdominală

2. Îmbătrînirea

3. Lipsa unor economii/unei securităţi financiare

4. Lipsa de condiţie fizică

5. Creditele

6. Lipsa de energie

7. Datoriile de pe cardul de credit

8. Plata chiriei

9. Siguranţa locului de muncă

10. Dieta

 

Sursa: torinointernational.com 

Keywords:

psihologie , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1666
Populația:
2398 locuitori

Chiţcanii Vechi este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chiţcanii Noi și Chiţcanii Vechi. Localitatea se află la distanţa de 16 km de oraşul Teleneşti şi la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2398 de oameni. Satul Chiţcanii Vechi a fost menționat documentar în anul 1666 cu denumirea Piscani.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.