31 martie 2021, 11:30 Sănătate views 37109
31 martie 2021, 11:30 Sănătate views 37109

Ne facem griji două ore pe zi. Banii nu sînt motivul principal de nelinişte

Un adult pierde, în medie, două ore pe zi gîndindu-se la problemele pe care le are, potrivit unui studiu. Cele financiare nu sînt pe primul loc în topul motivelor de îngrijorare.

Unii au mai puţine motive de îngrijorare decît alţii, dar fără dubiu că fiecare îşi face griji pentru diverse lucruri. Specialiştii serviciului britanic de asigurări de sănătate „Benenden Health“ au calculat, în urma unui studiu, cît timp pierdem din viaţă gîndindu-ne la problemele noastre. Concluzia: un adult îşi face griji 14 ore pe săptămînă, ceea ce ar însemna că pierde aproximativ cinci ani din viaţă stresîndu-se. 

Neliniştea ne împiedică să dormim bine şase nopţi pe lună, potrivit aceluiaşi studiu, citat de cotidianul „Daily Mail“. O persoană din patru nu are pe cineva alături, căruia să-i împărtăşească motivele sale de îngrijorare, iar o treime dintre cei intervievaţi au un motiv de îngrijorare pe care îl ţin ascuns de partenerul de viaţă – cel mai adesea, este vorba despre o problemă legată de bani.

Aproape jumătate (45%) din participanţii la studiu au simţit pe propria piele impactul negativ pe care grijile îl au asupra sănătăţii. Stresul şi anxietatea generate de ele pot să provoace insomnii şi probleme de concentrareю

Studiul a inventariat şi motivele pentru care oamenii îşi fac griji. Deşi problemele financiare sînt o sursă importantă de stres, ele nu sînt primul motiv de îngrijorare – cel puţin pentru britanici. Creditele, plata chiriei şi datoriile de pe card se regăsesc însă printre primele 10 motive de nelinişte ale oamenilor.

 Iată care sînt cele mai importante surse de îngrijorare:

 1. Greutatea/Grăsimea abdominală

2. Îmbătrînirea

3. Lipsa unor economii/unei securităţi financiare

4. Lipsa de condiţie fizică

5. Creditele

6. Lipsa de energie

7. Datoriile de pe cardul de credit

8. Plata chiriei

9. Siguranţa locului de muncă

10. Dieta

 

Sursa: torinointernational.com 

Cuvinte cheie:

psihologie , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
69 locuitori

Tricolici este un sat din cadrul comunei Baccealia, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Căușeni și la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 69 de oameni. Satul Tricolici a fost întemeiat în anul 1918.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.