|
6 reguli simple pentru o viaţă sănătoasă
În magazine sînt o mulţime de produse, care mai de care mai atractive. Dar ştii care sînt cele mai indicate pentru siluetă şi sănătate? Iată ce alegeri ar trebui să faci, fără să renunţi la desertul tău preferat, scrie libertatea.ro.
Axează-te pe mîncare naturală
O nutriție bună începe cu elementele de bază: cereale integrale, fructe şi legume proaspete, grăsimi sănătoase, precum și surse de proteine slabe. Include, de asemenea, fulgi de ovăz, orez brun, paste din grîu integral, pîine din grîu integral sau multicereale, brioşe cu tărîțe şi alte produse care să furnizeze necesarul de fibre. Multe fibre conţin şi fructele (mere, portocale, fructe de pădure, căpşune, nectarine, prune) şi legumele (salată verde, fasole, linte, mazăre, năut). Orientează-te spre produsele minimum procesate şi spre cele pe care să le mănînci în stare naturală.
Consumă alimente cu fier
Asigură-te că furnizezi organismului destul fier. O mare parte dintre femei nu ţin cont de acest aspect, iar din meniul lor lipsesc multe alimente importante. Pentru un aport optim de fier, orienteză-te spre carnea roşie slabă, ficat, linte, spanac, migdale. Pulpele de pui oferă de asemenea fier, ușor de asimilat, şi zinc, de două ori mai mult decît în pieptul de pui.
Nu mînca prea multe proteine
Proteina este, într-adevăr, o parte esențială a oricărei diete sănătoase, dar dacă mănînci prea multe proteine de origine animală, cum niciun exces nu este bun, şi în acest caz s-ar putea să-ţi dăuneze. Consumul unei cantităţi mari de proteine duce la pierderea de calciu, iar în timp, ar putea duce la o scădere a densității osoase şi la osteoporoză.
Bea mai puţină cafea
Femeile care sînt mari amatoare de cafea ar trebui să aibă mai multă grijă. Consumul de cofeină influenţează balansul hormonal şi favorizează totodată pierderea calciului din organism. Limitează-te la o ceaşcă pe zi.
Întărește-ți oasele!
Sănătatea oaselor poate fi protejată prin consumul de alimente bogate în calciu şi magneziu în asociere cu vitamina D. Cele mai bune surse de calciu sînt produsele lactate, legumele cu frunze verzi, fulgii de ovăz și alte cereale, tofu, varza, fasolea verde şi usturoiul. Pentru o mai bună asimilare, medicii recomandă să luăm calciul împreună cu magneziul. Cele mai bune surse ale acestuia din urmă sînt legumele cu frunze verzi, sucurile de fructe de vară, broccoli, castraveţii, fasolea verde, ţelina, semințele de dovleac, de floarea-soarelui, de susan sau de in. Obții vitamina D la aproximativ o jumătate de oră după expunerea directă la lumina soarelui și din alimente, inclusiv suplimente. Somonul este o sursă excelentă de vitamina D, dar şi creveții sau ouăle.
Gustos și diversificat
Putem avea o alimentație savuroasă, bogată în arome și gusturi, cu aspect plăcut și mai presus de toate hrănitoare și lipsită de riscuri pentru sănătate. Ne trebuie doar informațiile de bază despre ce ar trebui să eliminăm complet (în general alimente excesiv procesate, artificiale), ce ar trebui să consumăm cu măsură (grăsimi saturate, dulciuri concentrate, sucuri, alcool) și modalitățile de gătire pe care ar trebui să le preferăm (abur, fierbere, cuptor şi din cînd în cînd grătar). Un alt principiu important este să mîncăm cel puțin jumătate din alimente în forma lor crudă (ne referim aici la fructe, legume, alte plante și cereale)."
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
- Эффективная чистка печени всего одним стаканом этого напитка
- Вы не можете спать, у вас ломкие ногти и выпадают волосы? Вот то, что вы пропустили
- Памятка для родителей
- Что происходит в организме после употребления Кока-Колы
- Дети и старики всегда помогут в трудную минуту...
- Чистка сосудов: рецепт отвара из семян льна
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1925
- Populația:
- 370 locuitori
Albiniţa este un sat din cadrul oraşului Anenii Noi, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Anenii Noi și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 370 locuitori. Satul Albinița a fost înființat în anul 1925.
Comments
(0)