16 september 2021, 12:00 Health views 2104
Cum să scapăm de disconfort în timpul purtării măștii
16 september 2021, 12:00 Health views 2104

Cum să scapăm de disconfort în timpul purtării măștii

De cele mai multe ori, de iritații, roșeață, erupții legate de purtarea măștilor au de suferit lucrătorii medicali, angajații supermarketurilor, băncilor, farmaciilor, care sunt nevoiți să poarte mijlocul de protecție pe tot parcursul zilei de muncă.

Ministerul Sănătății din Ucraina a recunoscut că purtarea măștilor pentru o perioadă îndelungată poate provoca anumite probleme pielii feței. În același timp, experții au remarcat că putem reduce impactul negativ asupra pielii cauzat de purtarea lor constantă.

În special, agenția nu a recomandat utilizarea cremelor hidratante obișnuite pentru a proteja pielea de frecarea măștii. În același timp, experții au remarcat că, de exemplu, pulberea de talc reduce frecarea măștii de piele cu 49% atunci cînd este aplicată și cu 59% după 4 ore; un amestec de ulei de nucă de cocos, unt de cacao și ceară de albine reduce frecarea cu 31% atunci cînd este aplicată și cu 53% după 4 ore; eficientă s-a dovedit a fi utilizarea cremelor cu vaselină și lanolină.
De asemenea, experții au recomandat să nu fie neglijate regulile de igienă personală și monitorizarea curățeniei pielii feței.

"Dacă nu este posibilă utilizarea unei măști de unică folosință, este necesar de monitorizat curățenia uneia măști reutilizabile", se spune în mesaj.

În același timp, trebuie de folosit la spălat mijloace delicate care nu vor usca pielea. Crema (sau alte mijloace) trebuie aplicată cu 15 minute înainte de a pune masca, astfel încât produsul să fie absorbit de piele și să nu rămînă pe mască.

"O dată pe săptămână puteți folosi o mască cosmetică calmantă care va reîmprospăta și restabili pielea feței", au remarcat experții.

În plus, ei au sfătuit ca în timpul purtării măștii, aceasta să nu fie atinsă cu mîinile murdare.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1533
Populația:
1309 locuitori

Vărzăreştii Noi este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Vărzăreştii Noi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Călărași și la 51 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1309 oameni. Satul Vărzăreştii Noi a fost menționat documentar în anul 1533.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.