06 may 2015, 14:39 Health views 11084
06 may 2015, 14:39 Health views 11084

S-a inventat ciocolata care încetineşte îmbătrînirea

Ciocolata poate constitui un mijloc de întîrziere a procesului de îmbătrînire, susţin cercetători de la Cambridge. Ei au creat o tehnologie care creşte capacitatea organismului de a absorbi flavonoizii din cacao utilizată la fabricarea ciocolatei, scrie Internovosti.ru. Acestea molecule îmbunătăţesc saturaţia epiteliului cu oxigen, ceea ce este necesar pentru a reduce viteza de îmbătrînire.

Cercetători ai companiei Lycotec au schimbat compoziţia ciocolatei cu un ingredient, cunoscut sub numele de Coco-Lycosome. Astfel, au amplificat de 20 de ori capacitatea de absorbţie a flavonoizilor de către organismul uman. Drept urmare, o bucăţică mică din noua ciocolată echivalează cu două tablete de ciocolată obişnuită, cu un nivel ridicat de cacao, în ceea ce priveşte efectul de întinerire.

Fondatorul Lycotec, Ivan Petyaev, susţine că tehnologia de schimbare a compoziţiei ciocolatei nu afectează gustul sau textura noului produs, iar siguranţa Coco-Lycosome a fost confirmată în mod oficial.

Noul produs este gata să-şi facă intrarea pe piaţă. Cu toate acestea, nutriţionista Carrie Ruxton are unele îndieli cu privire la valenţele produsului: "De regulă, flavonoizii se absorb greu, de aceea ideea este interesantă, dar aştept o confirmare a eficienţei noii ciocolate în mod concret".

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2039 locuitori

Rădenii Vechi este un sat şi comună din raionul Ungheni. Rădenii Vechi este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Ungheni și la 98 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2039 de oameni. Satul Rădenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1437.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.