|
Strugurii, extrem de benefici pentru persoanele cu probleme de inimă
Strugurii sînt capabili să reducă insuficiența cardiacă asociată cu hipertensiunea arterială cronică, prin creșterea activității mai multor gene responsabile de apărarea antioxidantă din țesutul cardiac.
Strugurii sînt o sursă naturală cunoscută de antioxidanți și alți polifenoli.
Strugurii exercita efecte benefice in inima: influenteaza activitatile genelor si cai metabolice care imbunatatesc nivelele de glutation, cel mai abundent antioxidant celular din inimă.
Aproximativ 1 miliard de oameni din întreaga lume au hipertensiune arterială, ceea ce crește riscul de insuficiență cardiacă de 2 pînă la 3 ori.
Dieta bogată în antioxidanți, care conține o mulțime de fructe și legume, corelează constant cu hipertensiunea arterială redusă.
Vița-de-vie este originară din Asia, dar s-a răspîndit de multă vreme pe tot globul. Pe teritoriul țării noastre, era cultivată încă dinainte de ocupația romană.
Principalele virtuţi
Strugurii constituie un aliment energetic şi remineralizant. De asemenea, sînt un excelent depurativ general şi un diuretic de excepție.
Experimentele legate de cura de struguri au scos la lumină o impresionantă gamă de aplicaţii ale strugurilor. Acțiunea drenantă asupra întregului organism stă la baza tuturor acestor efecte benefice.
Strugurii fluidizează sîngele şi, prin acțiunea tonică asupra ficatului, sporesc capacitatea de filtrare a acestui organ. În consecinţă, toxinele sînt eliminate mai eficient, efect accelerat şi de stimularea tranzitului intestinal.
Strugurii au, de asemenea, o acţiune în sfera renală, completand funcția eliminatorie. Din această cauză, sînt indicați în tratamentul gutei şi al reumatismului.
În sfera cardiovasculară, strugurii sînt consideraţi un excelent întăritor al vaselor de sînge. În plus, se adaugă proprietatea de a controla nivelul colesterolului şi de a-l împiedica să se depună pe pereţii arterelor.
În sfîrşit, unele studii au relevat o anumită acţiune antitumorală a curei cu struguri, care se datorează în parte punerii organismului pe regim de monodietă, dar şi unor elemente conţinute de struguri.
Cum îi puteţi consuma:
Strugurii sînt alimente care trebuie consumate separat sau doar în asociație cu alte fructe.
Cura cu struguri durează trei săptămîni, timp în care nu se mănîncă nimic altceva. Se consumă struguri şi se bea suc natural cînd cere organismul, dar în cantităţi mici (pentru a evita o hiperglicemie brutală). Nu există riscul unei scăderi a formei fizice sau intelectuale atîta vreme cît organismul primeşte o bună doză de glucoză asimilabilă.
Consumati-i cu tot cu coajă şi sîmburi, căci şi aceştia conțin principii terapeutice active...
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
- Алкогольный геноцид - выстрел крупным калибром по разуму
- В зоопарке жила старая лисица
- Эффективная чистка печени всего одним стаканом этого напитка
- Вы не можете спать, у вас ломкие ногти и выпадают волосы? Вот то, что вы пропустили
- Памятка для родителей
- Что происходит в организме после употребления Кока-Колы
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1437
- Populația:
- 1130 locuitori
Naslavcea este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Naslavcea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 14 km de orașul Ocnița și la 243 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1130 de oameni. Satul Naslavcea este menționat documentar în anul 1437.
Comments
(0)