28 june 2017, 09:35 Health views 3588
Creşte numărul cazurilor de boli diareice acute
28 june 2017, 09:35 Health views 3588

Creşte numărul cazurilor de boli diareice acute

Numărul cazurilor de boli diareice acute înregistrate în Capitală este în creştere. Potrivit datelor Centrului Municipal de Sănătate Publică, săptămîna trecută, au fost înregistrate peste 270 de cazuri de îmbolnăvire, de 1,5 ori mai multe faţă de precedenta.

60 la sută dintre pacienţi au fost internaţi.

200 din persoanele care s-au îmbolnăvit, adică 75 la sută, sunt copii. Medicii afirmă că riscul de o intoxicație este sporit odată cu încălzirea vremii.

Pentru a evita îmbolnăvirile, medicii recomandă să fim vigilenți atunci cînd cumpărăm produse alimentare şi să ne spălăm bine pe mîini.

De asemenea, specialiştii Centrului de Sănătate Publică au depistat vibrionul holeric în apele unui lac din oraşul Vatra și în rîul Nistru din oraşul Vadul lui Vodă.

Bacteria poate provoacă afecţiuni gastro-intestinale grave.

Source: publika.md

Keywords:

sanatate , infecție

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
5220 locuitori

Vorniceni este un sat şi comună din raionul Străşeni. Vorniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Strășeni și la 39 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5220 de oameni. Satul Vorniceni a fost menționat documentar în anul 1420.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.