31 march 2015, 14:27 Health views 9993
31 march 2015, 14:27 Health views 9993

Politicienii supraponderali sînt mai populari decît omologii lor zvelți

Potrivit unui studiu recent şi foarte interesant, cercetătorii au ajuns la concluzia că politicienii bărbați, care doresc să cîştige alegerile, este mai bine să fie puțin supraponderali, informează Telegraph. Iar în cazul femeilor totul este invers: ele trebuie să fie zvelte pentru a cîştiga încrederea alegătorilor.

Candidaţii bărbați care sînt supraponderali le par alegătorilor mai de încredere, cinstiți, onești şi îi inspiră pe oameni mai mult decît omologii lor slabi. Ei de asemenea, cred că aceşti candidaţi mai uşor fac faţă stresului și tensiunii, ocupînd o astfel de poziţie. În schimb, cu cît mai zveltă este femeia candidat, cu atît mai  frecvent ea este creditată cu aceleași calități.

Cercetările au fost efectuate în SUA, dar oamenii de știință cred că ele sînt relevante, de asemenea, cu privire la societatea occidentală dominată de aceleași stereotipuri cu privire la aspectul fizic.

"Aspectul fizic joacă un rol mult mai important decît cred cercetătorii şi  candidaţii. Potenţialii solicitanţi nu trebuie să neglijeze aceste stereotipuri în cursa electorală", - spune dr. Elizabeth Miller, politolog de la Universitatea din Missouri şi unul dintre autorii studiului.

Potrivit oamenilor de ştiinţă care au condus studiul, acest rezultat este în concordanţă cu aşteptările societăţii: femeile ar trebui să fie zvelte şi bărbaţii – dimpotrivă.

Keywords:

studiu , sanatate , politicieni

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
200 locuitori

Ursoaia Nouă este un sat din cadrul comunei Tănătarii Noi, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Căușeni și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 200 de oameni. Satul Ursoaia Nouă a fost menționat documentar în anul 1905.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.