27 september 2015, 11:15 Health views 8581
Bani pentru Institutul Oncologic din partea României
27 september 2015, 11:15 Health views 8581

Bani pentru Institutul Oncologic din partea României

Medicina de urgență, dar și serviciile de radioterapie de la Institutul Oncologic din Chişinău vor fi modernizate cu susţinerea financiară a Guvernului României. Subiectul a fost discutat în cadrul unei întrevederi dintre ministrul moldovean al Sănătății, Ruxanda Glavan, şi omologul său român, Nicolae Bănicioiu.

Potrivit ministrului Sănătăţii, Ruxanda Glavan, în urma implementării a două proiecte, la Institutul de Medicină Urgentă din Chişinău va fi construită o nouă clădire cu trei etaje, dotată cu un bloc operator.

De asemenea, urmează să fie dezvoltat proiectul SMURD şi să fie modernizate serviciile de radioterapie de la Institutul Oncologic.

"Ceea ce ne dorim este să fortificăm capacitățile serviciului de asistență medicală urgentă. Am discutat posibilitatea alocării de finanțe pentru peste 200 de ambulanțe. Cea mai mare problemă a pacienților oncologici în RM este lipsa unei posibilități de radioterapie aici acasă. De aceea, împreună cu omologul meu roman, încercăm să identificăm posibilități de finanțare", a declarat Ruxanda Glavan.

Ministrul Sănătăţii de la Bucureşti, Nicolae Bănicioiu, a reiterat că Guvernul României va continua să sprijine Republica Moldova în acest domeniu.

"Este vorba de cooperare în domeniul Oncologiei, în primul rând, unde într-adevăr este o necesitate. La fel, partea de Urgență, care trebuie gestionată foarte bine. Discutăm și depre partea de sprijin financiar. Iar Guvernul României, ați văzut, întotdeauna a fost receptiv", a spus ministrul român.

Nicolae Bănicioiu a venit în Moldova după ședința comună a membrilor Guvernelor de la Bucureşti şi Chişinău, care a avut loc la începutul săptămânii, la Constanța.

Source: www.publika.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1869
Populația:
9000 locuitori

Pervomaisc este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 100 km de Chișinău. Populaţia satului Pervomaisc alcătuia 9000 de oameni în anul 2010. Satul Pervomaisc a fost menționat documentar în anul 1869 cu denumirea Cuciurgan.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.