23 march 2024, 15:30 Health views 11042
Porți tocuri frecvent? Uite la ce riscuri te expui
23 march 2024, 15:30 Health views 11042

Porți tocuri frecvent? Uite la ce riscuri te expui

Portul pantofilor cu tocuri înalte modifică semnificativ mersul, și nu în sens pozitiv, putînd chiar crește riscul de gonartroză, artroza genunchiului, atrag atenția specialiștii.

Se știe că tocurile înalte constituie un atu real de seducție, dar pe termen lung portul lor frecvent ar putea avea efecte nefaste. O echipă de cercetători de la Universitatea Stanford (California, Statele Unite) a analizat modificările apărute în mersul femeilor, în funcție de portul tocurilor înalte sau joase (între patru și opt centimetri).

Rezultatul a fost evident: nu se modifică doar mersul, ci articulațiile genunchiului sunt supuse unor solicitări intense și unor tensiuni ridicate, cu posibile consecințe asupra cartilagiului. De aici, un risc suplimentar de dezvoltare a artrozei, susțin specialiștii, la care se adaugă la alți factori, ca genetica (ereditatea familială) și greutatea în exces.

Source: www.libertatea.ro

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1442
Populația:
3044 locuitori

Mileşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Mileşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Nisporeni și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3044 de oameni. Satul Mileşti a fost menționat documentar în anul 1442.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.