24 january 2024, 12:30 Health views 13970
Cinci mituri despre caderea parului
Photo: stirileprotv.ro
24 january 2024, 12:30 Health views 13970

Cinci mituri despre caderea parului

Caderea parului este un subiect extrem de discutat si din aceasta cauza au aparut, de-a lungul timpului, numeroase mituri care incearca sa explice de ce unele persoane se confrunta cu aceasta afectiune.

Care sunt cele mai comune 5 mituri despre caderea parului?

1. Mit: O sa va cada parul daca mama tatalui a avut aceasta problema

Realitatea: Nu putem prezice gradul in care ne vom pierde parul daca ne uitam la arborele genealogic.La fel ca multe alte trasaturi, caderea parului este poligenetica, ceea ce inseamna ca soarta dumneavoastra in acest departament va fi stabilita de o distribuire aleatorie a genelor de la ambii parinti.

2. Mit: Caderea parului apare odata cu inaintarea in varsta

Realitatea: Puteti incepe sa pierdeti din ce in ce mai multe fire de par la orice varsta. "Daca aveti o predispozitie genetica, parul dumneavoastra poata sa inceapa sa cada inca din adolescenta", a explicat Paradi Mirmirani, medic dermatolog.

3. Mit: Daca va spalati prea des pe cap sa aveti parul mai subtire

Realitatea: Cand va spalati pe cap, practic, curatati scalpul, iar acest lucru nu are legatura si nu va afecta radacina.

4. Mit: Anticonceptionalele cauzeaza caderea parului

Realitatea: Acest mit este pe jumatate adevarat. Femeile care sunt predispuse genetic sa piarda par au foliculi care sunt mai sensibili la hormonii responsabili pentru trasaturile masculine si pentru sanatatea reproductiva. Deci, daca anticonceptionalele pe care le folositi sunt bogate in progesteron, este posibil ca acestea sa cauzeze caderea parului.

5. Mit: Suplimentele ajuta la pastrarea parului

Realitatea: Momentan nu exista nicio cercetare convingatoare care sa arate ca suplimentele impiedica pierderea parului.

Source: stirileprotv.ro

Keywords:

frumusete

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1720
Populația:
244 locuitori

Budăi este un sat din cadrul comunei Ţipala, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Ialoveni și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 244 de oameni. Satul Budăi a fost menționat documentar în anul 1720.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.