27 may 2024, 15:00 Sport views 941
Cine a cîștigat Cupa Republicii Moldova la fotbal
27 may 2024, 15:00 Sport views 941

Cine a cîștigat Cupa Republicii Moldova la fotbal

Petrocub Hîncești a cîștigat Cupa Republicii Moldova, după victoria cu 3-1 obținută în fața echipei Zimbru în finala disputată aseară la Chișinău. Hînceștenii reușesc astfel eventul - cupa și campionatul - pentru prima dată în istorie.

Zimbru a deschis scorul încă în minutul 6 al partidei prin Alaribe, jucătorii din strada Butucului intrînd cu avantaj la pauză.

Fotbaliștii din Hîncești au reușit să egaleze în a doua repriză prin Lungu în minutul 58 și să intre în avantaj prin golul marcat de Jardan în minutul 76.

Lupan a stabilit scorul final prin reușita din minutul 79.

Petrocub Hîncești a cîștigat titlul de campioni pentru prima dată în istoria clubului. Cu o etapă înainte de finalul campionatului, Petrocub a acumulat 21 de puncte, cu 4 mai multe decît Zimbru Chișinău, clasată a doua.

Astfel, Petrocub a devenit a 6-a echipă care reușește să cîștige titlul de campioană națională după independență, potrivit Federației Moldovenești de Fotbal.

Source: noi.md

Keywords:

Petrocub , fotbal

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
172 locuitori

Proscureni este un sat din cadrul oraşului Costeşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Rîșcani și la 209 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 172 de locuitori. Satul Proscureni a fost menționat documentar în anul 1603.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.