27 mai 2024, 15:00 Sport views 1206
Cine a cîștigat Cupa Republicii Moldova la fotbal
27 mai 2024, 15:00 Sport views 1206

Cine a cîștigat Cupa Republicii Moldova la fotbal

Petrocub Hîncești a cîștigat Cupa Republicii Moldova, după victoria cu 3-1 obținută în fața echipei Zimbru în finala disputată aseară la Chișinău. Hînceștenii reușesc astfel eventul - cupa și campionatul - pentru prima dată în istorie.

Zimbru a deschis scorul încă în minutul 6 al partidei prin Alaribe, jucătorii din strada Butucului intrînd cu avantaj la pauză.

Fotbaliștii din Hîncești au reușit să egaleze în a doua repriză prin Lungu în minutul 58 și să intre în avantaj prin golul marcat de Jardan în minutul 76.

Lupan a stabilit scorul final prin reușita din minutul 79.

Petrocub Hîncești a cîștigat titlul de campioni pentru prima dată în istoria clubului. Cu o etapă înainte de finalul campionatului, Petrocub a acumulat 21 de puncte, cu 4 mai multe decît Zimbru Chișinău, clasată a doua.

Astfel, Petrocub a devenit a 6-a echipă care reușește să cîștige titlul de campioană națională după independență, potrivit Federației Moldovenești de Fotbal.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Petrocub , fotbal

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1634
Populația:
1862 locuitori

Sauca este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Sauca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 21 km de orașul Ocnița și la 184 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1862 de oameni. Prima atestare documentară a satului Sauca datează din anul 1634.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.