29 april 2013, 10:14 Sport views 7259
29 april 2013, 10:14 Sport views 7259

Moldovenii – campioni europeni de tineret la dansuri sportive


Foto: trm.md

Alexandru Bîrcă şi Ekaterina Vealşina au devenit la Palatul Republicii, campioni europeni de tineret la dansuri sportive, informează trm.md.

”Am pronosticat această victorie, pentru că ştiu valoarea lor. Nu a fost, însă, uşor să urce pe prima treaptă a podiumului de premiere şi să fie intonat imnul ţării. În fond, dacă e să fiu succint, anul acesta este nu doar jubiliar pentru ansamblul ”Codreanca”, pentru un grup de membri ai lui, ci unul foarte reuşit”, a declarat pentru Moldpres preşedintele federaţiei naţionale de profil, Petru Gozun.

Ekateina Vealşina este originară din Rusia. Ea a acceptat să reprezinte Republica Moldova în urmă cu puţin timp. În virtutea mai multor împrejurări, ea este a şasea parteneră în cariera sportivă a lui Alexandru Bîrcă.

Un alt duet internaţional, care reprezintă Republica Moldova pe arena internaţională, format din Gabriele Goffredo, originar din Italia, şi moldoveanca Ana Matus, a cîştigat proba Latino, concursul seniorilor, desfăşurată la Palatul Republicii.

Keywords:

Dansuri , campion , sport , moldovenii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
3946 locuitori

Scoreni este un sat şi comună din raionul Străşeni. Scoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Strășeni și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3946 de oameni. Satul Scoreni a fost menționat documentar în anul 1772.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.