04 november 2022, 12:00 Sport views 2650
Pentru prima dată în istorie, dresajul moldovenesc a atins vîrfurile mondiale ale sportului ecvestru
Photo: facebook.com/ecvestramd
04 november 2022, 12:00 Sport views 2650

Pentru prima dată în istorie, dresajul moldovenesc a atins vîrfurile mondiale ale sportului ecvestru

Sportiva din Moldova, Alisa Glinka, a evoluat cu un rezultat înalt în finala Cupei Mondiale de dresaj de la Aachen, iar evoluția minunată a perechii sportive pentru prima dată în istorie a ridicat dresajul moldovenesc pe culmile sportului ecvestru mondial.

Despre acest lucru a anunțat Federația Ecvestră a R. Moldova, menționînd că la Leipzig s-a încheiat prima zi a finalei Cupei Mondiale de dresaj -cei mai buni călăreți au evoluat în cadrul programului "Short Grand Prix", relatează Noi.md.

Au obținut victorie în acest test campionii olimpici Jessica von Bredow-Werndl și Dalera (Germania). Rezultatul perechii a fost de 84,793%.

Pe locul doi s-a clasat daneza Catherine Dufort. Împreună cu Vamos Amigos, călăreața a obținut 80,019%.

Locul trei a ocupat Isabel Werth și Weihegold — 79.756%. Acesta este ultimul turneu al perechii - cu o lună în urmă, Isabel a anunțat că, după finala Cupei Mondiale, Weihegold se va retrage la pensia bine meritată.

 Locurile patru și cinci le-au ocupat danezele Nanna Skodborg Merrald (75.752%), care au evoluat cu Atterupgaards Orthilia, și Karina Casso Krut - cu Heiline's Danciera – 75.094%.

Sportiva moldoveană Alisa Glinka cu Aachen a evoluat cu un scor mare de 70,639%. Evoluția minunată a cuplului sportiv pentru prima dată în istorie a ridicat dresajul moldovenesc pe culmile sportului ecvestru mondial.

"Ne mîndrim și transmitem sincere felicitări Alisei și Aachen! Vă dorim multe victorii grandioase în viitor!",- se menționează în mesajul Federației Ecvestră din Moldova.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1573
Populația:
1267 locuitori

Corpaci este un sat şi comună din raionul Edineţ. Corpaci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Corpaci este situat într-o regiune de şes şi mici coline, la confluenţa rîului Racovăţ cu Prutul, la o distanţă de 30 km de oraşul Edineţ, la 38 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 222 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1267 de oameni.  Satul Corpaci a fost atestat documentar în anul 1573.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.