02 january 2021, 12:00 Sport views 3725
Un luptător K1 de performanță a revenit acasă și a deschis o școală de arte marțiale
02 january 2021, 12:00 Sport views 3725

Un luptător K1 de performanță a revenit acasă și a deschis o școală de arte marțiale

A luptat ca să-și îndeplinească visul din copilărie, iar acum zeci de tineri vor avea posibilitatea să urmeze o carieră sportivă. Luptătorul K1 de performanță, Victor Cotorobai, din satul Răzeni, raionul Ialoveni a revenit acasă după ani de muncă peste hotare și a deschis prima școală de arte marțiale în localitatea natală.

Deși este un sportiv de performanță, banii pe care îi cîștiga în cuşcă nu au fost suficienți ca să deschidă școala de lupte. Victor Cotorobai spune că a muncit în ultimii ani pe șantierele de construcții din Marea Britanie ca să-și vadă visul realizat, transmite publika.md.

Luptătorul K1 de performanță, Victor Cotorobai:„Ideea asta mi-a apărut de mic copil, cînd am făcut primii pași pe tatami și mi-am dorit mult o sală a mea, ca să devin campion și văd cum e emoția asta cînd antrenezi. Aici am crescut, vreau ca noua generație care vine din urmă, să le dau un imbold, pentru un succes în sport, un mod de viață mai sănătos și mai benevol.”

Oleg Ciornîi este cel care l-a lansat în cariera sportivă, 20 de ani în urmă. Bărbatul afirmă că e foarte mîndru de discipolul său.

Oleg Ciornîi, antrenor de lupte marțiale:„Atunci cînd omul care a văzut jumătate de lume, fiind antrenor și luptător de performanță, se întoarce în satul natal și deschide acolo o academie de arte marțiale merită tot respectul și e un exemplu pentru alții. Pentru mine, în calitate de antrenor, fapta lui e o mîndrie.”

Zeci de copii din localitate s-au înscris chiar din prima zi.

„Am avut o sală în sat, dar din cauza epidemiei s-a închis și am așteptat mult ca această sală să se deschidă. Vreau să-mi construiesc o carieră.”

„Sunt niște emoții foarte mari, pentru că prima data se deschide așa sală la noi. E un sport de contact, în care îmi dezvolt atît mușchii, cît și viteza pumnilor și mentalitatea. ”

„La grădiniță s-a închis și numai asta a rămas, dar la Chișinău nu mă duc că încă sînt minor. Mi se pare interesant, încăpător, am prieteni care vin aici și se antrenează și am cu cine să mă duc acasă.”

„Aici cu de toate poți să te ocupi, începînd de la box, cu K1, cu mix fight, cu de toate. Cred că dacă are dorință, cu ajutorul antrenorului, ajunge departe."

Părinții spun că sînt fericiți că o astfel de sală s-a deschis în aproprierea casei, pentru că cea mai apropiată școală de acest gen e la Chișinău.

„Mă uit la domnul Victor, el are succes și sperăm că copii noștri o să fie cointeresați și o să vie și se vor antrena.”

„Ştiți cum este în ziua de azi tineretul, că pot să o ia și pe o cale greșită, dar această sală de sport va fi ca o salvare pentru băieți.”

În comuna Răzeni din Ialoveni sînt peste o mie de copii.

Source: noi.md

Keywords:

Luptă , scoala , sport

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1666
Populația:
571 locuitori

Corneşti este un sat din cadrul comunei Secăreni, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Hîncești și la 78 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 571 locuitori. Satul Cornești a fost menționat documentar în anul 1666.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.