02 october 2014, 11:40 Sport views 12705
Doi patinatori moldoveni au făcut senzație la un turneu din Bosnia
Photo: protv.md
02 october 2014, 11:40 Sport views 12705

Doi patinatori moldoveni au făcut senzație la un turneu din Bosnia

Moldova se pregătește să atace următoarele Jocuri Olimpice la proba de patinaj artistic. Doi băieți în vîrsta de 11 ani au făcut recent senzații la un turneu internațional din Bosnia și s-au întors acasă cu o medalie de bronz și un loc 4.

Cei doi băieți se antrenează de 2 și respectiv 3 ani pe patinoarul din Chișinău, cu un tehnician din Turcia.

Pentru rezultatele obținute băieții au muncit din greu. Ei se antrenează în fiecare zi cîte 2-3 ore, iar pe părinți o oră de pregătire îi costă 100 de lei.

Nici sportivilor nu le vine ușor, mai ales la început, cînd căzăturile dureroase sunt frecvente.

Cu toate acestea, micuții speră să ajungă sportivi cu renume. Au și modele.

Chiar dacă se pregătesc pe aceeași gheață cu amatorii, antrenorul turc, și el sportiv de performanță cîndva, speră să-și vadă discipolii la Olimpiada.

Acum pentru Lilian Bînzari și Marius Rabei urmează noi concursuri internaționale. La finele lunii februarie ei vor pleca la un truneu în Austria, apoi urmează alte concursuri în Olanda și Franța.

Source: protv.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1711
Populația:
534 locuitori

Beloci este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Rîbnița și la 128 km de Chișinău. Conform datelor anului 2011 populația satului constituia 534 de oameni. Satul Beloci a fost menționat documentar în anul 1711.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.