Descoperire impresionantă făcută în Egipt
Foto: antena3.ro |
O cometă a explodat deasupra Egiptului în urmă cu 28 de milioane de ani, lăsînd în urmă un "misterios" cristal negru - primul material provenit dintr-un nucleu de cometă ce a fost descoperit pînă în prezent pe Terra, a anunțat echipa de oameni de știință care a realizat descoperirea.
Faraonul egiptean Tutankamon a avut o broșă în formă de scarabeu făcută din sticlă de siliciu galbenă, substanță rezultată după ce explozia cometei a încălzit nisipul pînă la 2.000 de grade Celsius. În urma acestei explozii, pe Pămînt a ajuns și un cristal de rocă negru, conform unui comunicat al universității.
Acest cristal de rocă reprezintă "prima dovadă a unei comete care pătrunde în atmosfera Pămîntului și explodează, provocînd o ploaie de foc ce a distrus totul în calea sa", se precizează în comunicat, potrivit AFP, citată de Agerpres.
Cristalul, descoperit încă din 1996, a fost analizat de o echipă de geologi, fizicieni și astronomi. A stat degeaba o lungă perioadă de timp, pînă a ajuns în mîinile unui cercetător care studiază diamantele, conform profesorului Jan Kramers de la Universitatea din Johannesburg.
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1618
- Populația:
- 7570 locuitori
Corjeuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Corjeuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Corjeuţi este situat pe rîul Lopatnic, la o distanță de 25 km de oraşul Edineţ, la 21 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 7570 de oameni. Prima atestare documentară a satului Corjeuţi din ţinutul Hotin datează din anul 1618.
Comments
(0)