13 july 2012, 10:56 Kaleidoscope views 7110
13 july 2012, 10:56 Kaleidoscope views 7110

Hackerii au publicat o jumătate de million de parole de pe Yahoo

O grupare de hackeri a făcut publice datele de autentificare a mai mult de 453.000 de clienţi Yahoo, informează site-ul Gizmodo.com.

Site-ul ArsTechnica susţine că hackerii au accesat un subdomeniu Yahoo şi au reuşit printr-o metodă care a profitat de slaba securizare a datelor pentru a pune mîna pe datele de autentificare a 453.492 de clienţi.

"Sperăm că aceia care sînt responsabili de securitatea acestui subdomeniu vor interpreta aceste dezvăluiri ca un apel de trezire şi nu ca o ameninţare. Au fost multe breşe de securitate în serverele Yahoo! Inc. care au cauzat probleme şi mai mari decît cele pe care noi le cauzăm acum", a fost mesajul hackerilor.

Din informaţiile cunoscute pînă acum, se pare că aplicaţia din care hackerii au reuşit să obţină datele este Yahoo Voice, însă compania nu a confirmat deocamdată acest amănunt.

Prestigiosul site Gizmodo.com recomandă schimbarea parolei de acces în contul Yahoo.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
1436
Populația:
779 800 locuitori
Logo

Municipiul Chișinău este capitala Republicii Moldova, centru urban cu important potenţial economic, social, cultural. Amplasat  în partea centrală a țării, este traversat de rîul Bîc. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 779 800  locuitori. Prima atestare documentară a Chişinăului datează din anul 1436, cînd domnitorii Ilie şi Ştefan întăresc logofătului Oancea posesiunile sale, aflate în hotar cu “Cheşeneul lui Acbaş". În 1576 documentele menţionează Chişinăul ca sat în ţinutul Lăpuşnei, cu mori în Bîc.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.