09 march 2018, 16:55 Kaleidoscope views 8671
Ucraina ar putea permite instalarea pe teritoriul său a unei baze NATO
09 march 2018, 16:55 Kaleidoscope views 8671

Ucraina ar putea permite instalarea pe teritoriul său a unei baze NATO

Ucraina ar putea permite NATO să instaleze baze militare pe teritoriul său, operînd modificări corespunzătoare în Constituție, a declarat secretarul Comitetului pentru Securitate Națională și Apărare al Radei Supreme, Ivan Vinnik.

Reprezentantul Președintelui Ucrainei în Rada Supremă, Irina Luțenko, a raportat anterior că Piotr Poroșenko va propune Radei să excludă din constituția țării articolul cu privire la „Flota Mării Negre din Crimeea", scrie RIA Novosti. Textul acestui document nu este încă disponibil pe site-ul Radei Supreme.

„Pentru a permite instalarea unei baze militare străine, trebuie să corectăm doar un singur moment, dacă e să ascultăm ceea ce zice reprezentantul președintelui în Rada Supremă. Într-adevăr putem fi puși în situația în care Ucraina va trebui să amplaseze pe teritoriul său o bază militară străină. Posibil articolul va fi modificat în vederea interzicerii instalării unei baze militare străine în baza unui contract de arendă, în cazul în care nu este de vorba despre o țară care face parte din NATO", a declarat Vinnik pentru postul de televiziune „112 Ucraina".

În același timp, Ivan Vinnik a menționat că trebuie de așteptat textul final din partea președintelui țării și ulterior de luat cunoștință cu toate detaliile.

Anterior, Duma de Stat a Rusiei, comentînd exercițiile militare ucrainești care au avut loc în Marea Neagră, le-a numit „cerere de aderare la NATO".

Source: sputnik.md

Keywords:

Ucraina , NATO

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1867
Populația:
550 locuitori

Parcani este un sat din cadrul comunei Răciula, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Călărași și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 550 de oameni. Satul Parcani a fost menționat documentar în anul 1867.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.