15 november 2017, 16:05 Kaleidoscope views 4844
Moldova în topul ţărilor afectate de terorism
15 november 2017, 16:05 Kaleidoscope views 4844

Moldova în topul ţărilor afectate de terorism

Moldova se numără printre ţările cel mai puţin afectate de terorism, potrivit unui raport întocmit de Institutul de Economie şi Pace din Australia.

În acest an, ţara noastră s-a clasat pe locul 106 din 130. Potrivit indicelui de impact al terorismului, ţara noastră a acumulat 0,42 puncte pe o scară de zece. Situaţia este mult mai gravă în Ucraina. Ţara vecină ocupă poziţia 17, cu un scor de 6,6 puncte.

Autorii studiului au menţionat că Ucraina s-a plasat pe acest loc din cauza conflictului din Donbass. Rusia se află pe poziţia 33, cu un indice de 5,3 puncte. Locul 130 a fost împărțit între 34 de țări, care nu se confruntă cu terorismul. Printre ele este şi România, cu zero puncte.

La polul opus sînt state precum Irak, Afganistan, Nigeria, Siria şi Pakistan, unde atentatele teroriste sunt la ordinea zilei.

"Indicele Terorismului Global" este stabilit în funcţie de numărul de atentate, victimele şi pagubele provocate.

Source: publika.md

Keywords:

top , tari , terorism

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1401 locuitori

Lopatnic este un sat şi comună din raionul Edineţ. Lopatnic este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Lopatnic este aşezat în partea de nord-vest a Republicii Moldova pe malul rîului Prut, la o distanţă de 25 km de oraşul Edineţ și la 225 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1401 oameni. Satul Lopatnic din ținutul Hotin este menţionat pentru prima dată într-un document din 29 iunie 1570, cu denumirea de Lopatinți.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.