15 december 2015, 12:23 Kaleidoscope views 6526
Eveniment inedit în acest an, de Crăciun: Lună plină
15 december 2015, 12:23 Kaleidoscope views 6526

Eveniment inedit în acest an, de Crăciun: Lună plină

Luna plină va fi vizibilă pe cer de Crăciun, marcând astfel un moment inedit, care nu s-a mai produs în ultimele patru decenii, informează site-ul huffingtonpost.com.

Pentru prima dată în acest secol, Luna plină va străluci pe cer în prima zi de Crăciun. Potrivit site-ului The Weather Channel, ultima Lună plină care a fost vizibilă de Crăciun s-a produs în 1977. Următorea coincidenţă astronomică de acest tip va avea loc abia în 2034.

Locuitorii de pe continentul american vor fi cel mai bine plasaţi pentru a putea să admire fenomenul, în noaptea de Ajun, în timp ce europenii vor putea să vadă Luna plină chiar în prima zi de Crăciun.

Luna plină din 25 decembrie, supranumită şi „Luna rece" sau „Luna nopţilor lungi", va atinge punctul de maximă vizibilitate în jurul orei 13.11 (ora Moldovei, n.r.).

Source: independent.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1927
Populația:
3296 locuitori

Vatra este un oraş din municipiul Chișinău, situat la la 7 km Nord de oraşul Chișinău. Suprafaţa construită a oraşului alcătuieşte circa 0.53 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.06 km. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituie 3296 de locuitori. Hramul localităţii se serbează la 14 octombrie de Acoperamîntul Maicii Domnului.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.