|
3 lucruri pe care ar fi bine sa le stii inainte de casatorie
Cand te indragostesti, iti doresti ca persoana iubita sa iti fie alaturi pentru totdeauna. Te vezi imbatranind impreuna intr-o relatie de dragoste ca-n povesti. Si nu e nimic rau in asta, insa lucrurile nu sunt intotdeauna atat de idilice.
Iata 3 chestiuni foarte importante pe care ar trebui sa le stii inainte de casatorie.
1. Casatoria nu inseamna neaparat „si au trait fericiti pana la adanci batraneti"
Trebuie sa o recunoastem, cu totii ne mai enervam pe partenerii de viata. Au si ei nevoile lor, iar uneori aceste nevoi se suprapun cu ale noastre. Moment in care avem tendinta, umana de altfel, de a deveni incapatanati si egoisti si astfel, sa ignoram partenerii. Scopul casatoriei nu ar trebui sa fie fericirea, in sine. Desi fericirea este unul dintre rezultatele unei casnicii reusite (la care toata lumea viseaza), casatoria nu ar trebui sa aiba ca obiectiv fericirea, ci implinirea cuplului, dar si a fiecarui partener din cuplu. Intr-o casnicie, discutiile care mai apar n-ar trebui sa fie vazute ca motive de nefericire, ci ca mijloace de evolutie personala, experiente care ne fac pe fiecare dintre noi sa crestem. Aduse la suprafata, micile hibe din cuplu pot contribui la intarirea relatiei, mai ales daca frictiunile nu sunt luate personal, iar ambii parteneri sunt deschisi la rezolvarea lor.
2. Cu cat dai mai mult cu atat primesti mai mult
Cu totii suntem angrenati intr-un sistem in care banii sunt prioritari. Daca nu ai bani, nu ai libertate de miscare, nu-ti poti indeplini visele, nu poti merge in vacantele pe care ti le doresti etc. Ca sa ai bani trebuie sa ai o cariera. Ca sa ai o cariera, trebuie sa muncesti. Iar ca sa muncesti, trebuie sa pui sotul/sotia pe planul doi. Cel putin acestea sunt credintele majoritatii oamenilor. Numai ca, trecand familia pe planul doi, partenerul de viata se va simti abandonat, ba mai mult poate cauta ceea ce-i lipseste in alta parte. Discutiile in contradictoriu, neconstructive, care nu vor duce nicaieri, vor secatui energia fiecaruia, iar la birou nimeni nu va mai avea puterea de a-si duce sarcinile la capat, drept pentru care va munci peste program, isi va ignora si mai mult partenerul si tot asa. Un cerc vicios care nu va face nimanui bine. Daca insa, familia va fi pe primul lor, partenerul de viata nu se va mai simti neglijat, nu se va consuma energie inutil, ci va fi folosita in scopuri construtive, de dezvoltare personala, de evolutie spirituala. Iar partenerul de viata poate deveni un real sprijin, prin incurajarile si ideile lui, pentru dezvoltarea profesionala. Nu trebuie sa-ti pui sotul sau sotia in competitie cu munca ta, ci sa-l transformi in coechipier. Vei vedea treptat ca, in cansnicie, cu cat dai mai mult, cu atat vei primi mai mult. Iar acest principiu poate fi aplicat in orice alt domeniu din viata ta.
3. Casnicia poate schimba lumea
John Medina, biolog si autorul cartii „Brain Rules" (Creierul face legea), le vorbeste deseori barbatilor despre „meseria de tata". Speriati de aceasta noua etapa din viata lor, barbatii vor sa afle care este cel mai bun lucru pe care un tata il poate face pentru copiii lui. Raspunsul sau i-a surprins pe toti: „Mergi acasa si iubeste-ti sotia!". Un mariaj armonios creeaza parinti echilibrati. Parintii echilibrati cresc copiii sanatosi. Atunci cand se dezvolta intr-un mediu familial stabil, inconjurat de iubire si modele pozitive, un copil devenit adult va urma acelasi comportament in casnicia lui. Perpetuand aceste reguli, lumea poate deveni mai buna, de la o generatie la alta.
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
- Алкогольный геноцид - выстрел крупным калибром по разуму
- В зоопарке жила старая лисица
- Эффективная чистка печени всего одним стаканом этого напитка
- Вы не можете спать, у вас ломкие ногти и выпадают волосы? Вот то, что вы пропустили
- Памятка для родителей
- Что происходит в организме после употребления Кока-Колы
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1577
- Populația:
- 1359 locuitori
Zahoreni este un sat şi comună din raionul Orhei. Zahoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Orhei și la 65 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1359 de oameni. Satul Zahoreni a fost menționat documentar în anul 1577.
Comments
(0)