18 august 2024, 12:30 Kaleidoscope views 15170
9 utilizari ale lavandei
18 august 2024, 12:30 Kaleidoscope views 15170

9 utilizari ale lavandei

Lavanda are un miros minunat. Atat florile cat si uleiul de lavanda au multiple utilizari care te vor uimi. Tu stiai de ele?

1. Indeparteaza tantarii

Adauga 10-12 picaturi de ulei de lavanda in 250 ml de apa. Pune lichidul intr-un pulverizator si spreiaza.

2. Parfum

Pune o picatura de ulei de lavanda in spatele fiecarei urechi, la incheieturi si la baza gatului. Vei avea toata ziua un miros special, placut si discret.

3. Baie

Pune cateva picaturi de ulei de lavanda in cada cu apa calda. Intra in apa si relaxeaza-te. Poti pune picaturile sub jetul de apa pentru a imprastia rapid mirosul placut.

4. Rufe "fresh"

Pune cateva picaturi de ulei de lavanda pe un prosop pe care urmeaza sa-l speli. Hainele din cuva masinii de spalat vor "imprumuta" mirosul special de lavanda.

5. Dureri musculare

Adauga cateva picaturi de ulei de lavanda in crema cu care te dai pentru a scapa de durerile musculare. Levantica are proprietati antiinflamatorii.

6. Deodorant

Iti poti face un antipersirant natural din bicarbonat de sodiu in care ai pus ulei de lavanda.

7. Aranjamente florale

Florile de lavanda sunt foarte frumoase. Poti tine in casa buchetele care vor da un plus de culoare casei tale, dar si un miros ambiental placut.

8. Aromaterapie

Usuca flori de lavanda si pune-le in boluri sau cosulete peste tot in casa. Din cand in cand, intoarce-le de pe o parte pe alta pentru a avea in incapare un miros placut. De asemenea, mai poti pune levantica in haine, in sertarul cu sosete sau lenjerie intima. Poti turna cateva picaturi de ulei de lavanda pe perna pentru a dormi mai bine.

9. Ceai si ciocolata

Levantica a inceput sa fie folosita pentru ceaiuri, ciocolata, prajituri, bomboane mentolate si multe altele.

Source: sfatulparintilor.ro

Keywords:

sanatate , sfat , levanțică

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
377 locuitori

Mincenii de Jos este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mincenii de Jos și Mincenii de Sus. Satul Mincenii de Jos este situat la o distanță de 27 km de orașul Rezina și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 377 de oameni. Satul Minceni a fost atestat documentar la 25 februarie 1604.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.