Go to section: Music
08 june 2013, 16:15 Music views 9173
08 june 2013, 16:15 Music views 9173

Eugen Doga va imprima și va lansa în Moldova zeci de piese


Foto: ipn.md

Maestrul Eugen Doga lucrează la o compoziţie nouă care are la bază povestea de dragoste a lui Mihai Eminescu şi a Veronicăi Micle. Solicitat de IPN, compozitorul a spus că lucrarea va încadra zeci de piese şi va fi imprimată şi lansată la finele anului curent.

„Vor fi cîntece, scene mari şi corale. Va avea un stil dramatic. Încă nu ştiu cum se va numi. Sper că această muzică să fie la un nivel cu poezia marilor personalităţi”, a subliniat Eugen Doga.

Compoziţia va fi înregistrată în studioul Companiei publice Teleradio Moldova. „Mi-au permis să lucrez în studiourile lor. Sper să continuăm această colaborare. Cu toate că studiourile sînt într-o stare deplorabilă, sperăm să avem un rezultat pozitiv”, a spus Eugen Doga.

De Ziua Independenţei şi de Ziua Limbii Romîne, 27 şi, respectiv, 31 august, Eugen Doga va susţine 2 concerte de muzică clasică. Sub muzica maestrului, pe scenă vor evolua artişti de valoare din Republica Moldova, care activează peste hotare. Pînă atunci maestrul îi asistă la repetiţii, alături de orchestra Teatrului de Operă şi Balet. Concertele se preconizează să se desfăşoare în Palatul Naţional sau în Teatrul de Operă.

Concerte de Ziua Independenţei şi a Limbii Romîne sînt organizate tradiţional în fiecare an. Maestrul Eugen Doga nu a mai înregistrat piese în Republica Moldova de peste 20 de ani.

Keywords:

compozitor , muzica , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
5010 locuitori

Bardar este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Bardar este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ialoveni și la 25 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5010 oameni. Satul Bardar a fost menționat documentar în anul 1443.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.