Go to section: Music
17 july 2013, 15:17 Music views 9707
17 july 2013, 15:17 Music views 9707

Festivalul folcloric “Nistrule pe malul tău”


Foto: trm.md

Nistrul se regăseşte în melodiile neamului. Colective folclorice din zona Orheiului s-au reunit la tradiţionalul festival al cîntecului popular de pe Nistru, relatează trm.md.

Împătimiţii de folclor din șapte sate de pe malul Nistrului au venit la festival, pentru a asculta cîntecele de altădată şi pentru a admira frumuseţea naturii.

Colectivele folclorice au încercat să impresioneze juriul  prin bogăţia creaţiilor din repertoriu.

Festivalul “Nistrule pe malul tău” este la a 6-a ediţie. Festivalul se încheie în mod tradiţional cu obiceiul de a arunca pe apele Nistrului o cunună de flori.

Keywords:

Festival , Nistru , muzica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1594
Populația:
2848 locuitori

Cruglic este un sat şi comună din raionul Criuleni. Cruglic este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Criuleni și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2848 de oameni. Satul Cruglic a fost menționat documentar în anul 1594.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.