Go to section: Music
07 september 2022, 13:30 Contests, festivals, musical projects views 2564
Trupele rock din Chișinău au ajutat animalele fără adăpost
07 september 2022, 13:30 Contests, festivals, musical projects views 2564

Trupele rock din Chișinău au ajutat animalele fără adăpost

Pe 26 iunie 2022, în parcul Valea Morilor din capitală a avut loc un concert caritabil organizat de formațiile rock Lacrimă și Sunny din Chișinău. Muzicienii rock au reușit să adune în jurul lor fani ai muzicii live, care au ascultat cîntece și au donat bani pentru adăpostul de cîini AOVA într-o cutie specială instalată în fața scenei improvizate.

Drept urmare, muzicienii au reușit să adune peste opt mii de lei. Cu acești bani, rockerii au cumpărat mai mulți saci cu hrană pentru cîini și i-au dus la adăpostul pentru animalele. Acolo au fost întîmpinați de lucrătorii adăpostului, fondatorul său, Galina Cighir, precum și de zeci de cîini.

”La concertul formațiilor Lacrimă și Sunny, am reușit să strîngem bani, care au fost folosiți pentru a ajuta adăpostul AOVA, pe teritoriul căruia ne aflăm acum. Cu fondurile adunate, am cumpărat hrană pentru cîini și am adus-o aici. Am făcut cunoștință cu fondatorii și angajații adăpostului, precum și cu locatarii acestuia. În general, trebuie să facem fapte bune și cît mai des posibil, deoarece cu cît mai multe fapte bune se vor face pe planeta noastră, în universul nostru, cu atît va fi mai bine pentru noi toți", a declarat Nicolae Mișcoi, solistul trupei rock Lacrimă.

”Acesta este un ajutor foarte mare, neprețuit pentru noi. Este întotdeauna plăcut cînd oamenii publici îți atrag atenția, iar datorită muzicienilor, despre adăpostul nostru vor afla acum și mai mulți oameni. Vă mulțumesc foarte mult pentru hrana pentru cîini pe care ați adus-o, aceasta este salvarea noastră. Distribuim mîncare cîinilor, este mai ușor decît să preparăm terci stînd lîngă un foc deschis sub soarele arzător. În plus, avem mai mult timp pentru a face curățenie pe teritoriul adăpostului, deoarece și acest lucru este important. Vă mulțumim foarte mult!”, a mulțumit fondatoarea adăpostului pentru animale, Galina Cighir.

”Fiind un mare iubitor de cîini, simt foarte bine starea de spirit care domină aici în adăpost. Este una deloc muzicală, muzica s-a încheiat acolo, după concertul din Parcul Valea Morilor, iar aici e viața reală. E trist. Intenționăm să organizăm astfel de concerte de caritate și în viitor, însă vrem să extindem lista participanților, vom prezenta totul într-un format mai interesant etc.”, a spus Alexei Smotin, liderul trupei Sunny.

 

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1847
Populația:
2877 locuitori

Mărăndeni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Mărăndeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 17 km de orașul Fălești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2877 de oameni. Satul Mărăndeni a fost menționat documentar în anul 1847.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.