Go to section: Music
23 september 2015, 16:17 Music views 7422
Festivalul „Ethno Jazz”, la a XIV-a ediţie
23 september 2015, 16:17 Music views 7422

Festivalul „Ethno Jazz”, la a XIV-a ediţie

Muzicieni din Austria, Serbia, Bosnia, Bulgaria, Elveţia, Vietnam, Franţa, Japonia, India, Mongolia, Germania, Cuba, SUA şi Italia sunt aşteptaţi în ţara noastră pentru a evolua, alături de artiştii din Republica Moldova, în cadrul celei de-a XIV-a ediţii a „Ethno Jazz Festival". Evenimentul se va desfăşura între 24 şi 27 septembrie în oraşele Chişinău, Tiraspol şi Teleneşti.

Startul va fi dat la Palatul Republicii de la Tiraspol, pe 23 septembrie, ora 18:00, cu participarea formațiilor „Trigon", „Induo" din Moldova și „Park Stickney Trio" (SUA, Italia). În aceeași locație, dar pe 25 septembrie, festivalul va găzdui un concert cu trupele „Liberty" din Tiraspol și „Madame Baheux" (Austria, Serbia, Bosnia, Bulgaria). Tot ele vor urca pe scena Palatului de Cultură din Telenești, pe 26 septembrie, începând cu ora 18:00.

La Chișinău, „Ethno Jazz Festival", desfășurat în incinta Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici", va începe joi, 24 septembrie, de la ora 19:00. Atunci vor evolua „Park Stickney Trio" (SUA, Italia) și „Madame Baheux" (Austria, Serbia, Bosnia, Bulgaria). Vineri, 25 septembrie, veți putea să îi ascultați pe Christoph Stiefel și Lisette Spinnler din Elveția, trupele autohtone „Trigon", „Induo", „25th Frame" și „Valy Boghean Band".

În week-end-ul acesta, sâmbătă, 26 septembrie, publicul chișinăuian va avea șansa să se delecteze cu muzica interpretată de „Saiyuki Trio" (Vietnam/Franța, Japonia, India) și „Aldona Auartet" (Polonia, Franța, Marea Britanie). Iar duminică, 27 septembrie, pe scena Filarmonicii Naționale din capitală vor urca formațiile „Violons Barbares" (Bulgaria, Mongolia, Franța) și „Klazz Brothers & Cuba Percussion" (Germania, Cuba).

Prima ediție a celui mai renumit festival de jazz din Moldova a avut loc în 2002, organizat de trupa „Trigon", în frunte cu Anatol Ștefăneț. Cele 13 ediţii ale acestuia au găzduit un număr impresionant de celebrităţi din 45 de țări de pe cinci continente ale lumii.

Source: trm.md

Keywords:

2015 , muzica , Jazz , Festival

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1850
Populația:
28360 locuitori

Soroca este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Soroca. Amplasat  în nord-estul republicii, pe malul drept al Nistrului, oraşul Soroca este situat la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 28362 locuitori. Prima atestare documentară a Sorocii datează din 1499, data încheierii tratatului de pace moldo-polon, la care a fost prezent şi “Coste Posadnic, pîrcălab de Soroca”.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.