Go to section: Music
28 october 2011, 11:13 Music views 9757
28 october 2011, 11:13 Music views 9757

Ricu Vodă a susţinut primul său concert solo

Interpretul şlagărelor „Aleargă caii”, „Anişoara”, „August”, „Laurii iubirii”, Ricu Vodă, va susţine primul său concert solo. Evenimentul cu genericul „Ricu Vodă şi prietenii săi” este dedicat aniversării a 50-a a naşterii interpretului. În cadrul concertului aniversar, pe scenă vor urca Valy Boghean, Aurica şi Valeriu Cordineanu, Alexandru Lozanciuc, Anatol Mîrzenco, Irina şi Anatol Bivol, Doiniţa Gherman, Georgeta şi Oxana Ciorici, Valeriu Rîşniţă şi alţii. Programul va cuprinde 15 piese din repertoriul artistului. Interpretul a mărturisit că intenţionează în viitorul apropiat să facă un CD cu piese mai vechi şi mai noi, precum şi un videoclip cu piesa „Bătrînul castan”. Concertul a avut loc pe data de 27 octombrie curent pe scena Filarmonicii Naţionale.

Ricu Vodă s-a născut pe 26 octombrie 1961, în oraşul Chișinău. Cariera de artist şi-a început-o în cadrul ansamblului „Viitorul” de la Casa de Cultură din sectorul Frunze (astăzi – Buiucani) al oraşului Chișinău. Din 1986 a activat în diverse formaţii – „Contemporanul”, „Noroc”, „Fagure” „Fag”, „Cristal” ş.a. În anii ’90 întreprinde mai multe turnee peste hotare – în Germania, Mozambic, Ţările Baltice, Armenia. În 1993 i s-a conferit titlul onorific de maestru în arte.

Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1856
Populația:
292 locuitori

Măgureanca este un sat din cadrul comunei Scumpia, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Fălești și la 136 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 292 de locuitori. Satul Măgureanca a fost menționat documentar în anul 1856.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.