18 november 2013, 09:30 Celebrities views 5322
18 november 2013, 09:30 Celebrities views 5322

Directorul teatrului Licurici, Titus Jucov, s-a stins din viaţă


Foto: radiochisinau.md

Directorul teatrului "Licurici", Titus Jucov, s-a stins din viaţă. Informaţia a fost confirmată de medicii Spitalului raional din Cahul.

Titus Jucov a murit după ce s-a întors dintr-o deplasare de peste hotare. Medicii de la Spitalul raional din Cahul spun că artistul a murit duminică seara, în jurul orei 21:00.

Titus Jucov s-a născut la 28 septembrie 1950, în comuna Cobani, Glodeni. Şi-a făcut studiile la Institutul de Stat al Culturii din Moscova, Facultatea de Regie. A debutat ca regizor cu spectacolul de licenţă Tribunalul, la Teatrul Naţional de Stat Vasile Alecsandri din Bălţi. După absolvirea facultăţii, Titus Jucov a activat în calitate de actor şi regizor la Teatrul Republican de Păpuşi. Aici, a fost prim-regizor, director artistic, iar din 199, a devenit director al teatrului.

Titus Jucov a montat spectacole nu doar la Chişinău, ci şi la Craiova, Kiev, Moscova şi Sankt-Petersburg. Pentru talentul de regizor, lui Titus Jucov i-au fost acordate mai multe titluri, printre care cel de maestru emerit al artelor din Moldova, Medalia "Meritul civic", Ordinul "Gloria Muncii" şi Medalia "Mihai Eminescu".

Source: publika.md

Keywords:

teatru , personalitati

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1870
Populația:
1164 locuitori

Grinăuţi este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Grinăuţi și Ciobanovca. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Rîșcani și la 175 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1164 de oameni. Satul Grinăuți a fost menționat documentar în anul 1870.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.