03 september 2019, 15:40 Celebrities views 19085
S-a stins din viaţă Vladimir Etuș
03 september 2019, 15:40 Celebrities views 19085

S-a stins din viaţă Vladimir Etuș

Artistul poporului din URSS, Vladimir Etuş, a murit sîmbătă la vîrsta de 97 de ani. Despre acesta a anunţat pentru TASS Kirill Kroc, directorul Teatrului. Vakhtangov.

Artistul a murit la ora 12:30 în spital, unde a fost internat vineri. Potrivit lui Krok, locul și timpul de rămas bun vor fi cunoscute mai tîrziu.

Vladimir Etuş s-a născut în 6 mai 1922, într-o familie de evrei. Ironia şi umorul au fost cele mai reprezentative pentru personalitatea lui.

A debutat în cinematografie în 1953, în pelicula istorică "Admiral Uşakov". Faima a cunoscut-o însă mai tîrziu, după ce a jucat în filmele "Ivan Vasilievici meniaet profesiu", "12 stuliev" sau "Kavkavskaia Pleniţa".

În 2017, cînd a împlinit vîrsta de 95 de ani, a fost creat un film documentar despre întreaga carieră a marelui artist al Uniunii Sovietice, intitulat " 100 fără cinci". Tot atunci a fost organizat şi un concert aniversar, la care au fost artişti de seamă din Rusia, care i-au fost colegi de scenă şi prieteni de-ai actorului. Printre invitaţi s-a numărat şi celebra interpretă franceză, Mireille Mathieu. De dragul omagiatului, ea a cîntat în limba rusă.

Vladimir Etuş a fost veteran al celui de-al Doilea Război Mondial, iar pentru activitatea sa artistică i-a fost acordat premiul "Masca de Aur". A fost căsătorit de trei ori. Ultimul mariaj a fost cu o admiratoare, Elena Gorbunova. Etuş a fost mire pentru a treia oară la 80 de ani.

Keywords:

personalitati , moarte

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
1482 locuitori

Zagarancea este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Elizavetovca, Semeni și Zagarancea. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Ungheni și la 117 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1482 de oameni. Satul Zagarancea a fost menționat documentar în anul 1490.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.