20 may 2018, 11:00 Celebrities views 11530
Borșevici: În diplomație trebuie să fii militant pentru țara ta
20 may 2018, 11:00 Celebrities views 11530

Borșevici: În diplomație trebuie să fii militant pentru țara ta

Știința a fost mai presus decît politica și chiar decît diplomația pentru Victor Borșevici, fost ambasador în China, în perioada guvernării comuniste.

Om de știință, diplomat, profesor și eseist, el a ales să stea în afara politicului după ce și-a finalizat mandatul în 2006 și a respins ofertele primite ulterior, fiind convins că „de două ori în aceeași apă nu poți intra”.

Misiunea de ambasador în China, îndeplinită cu succes

Cînd am plecat din China, am primit de la Ministerul de Externe cele mai bune aprecieri. Între altele s-a menționat că în acest răstimp relațiile moldo-chineze au atins cel mai înalt nivel de dezvoltare. Cum s-a încheiat mandatul? Așa cum se întîmplă întotdeauna la noi. Pe neprins de veste ești propus, pe neprins de veste ești înlăturat. Nu aș spune că tare am dorit să continui cariera în diplomație. Cîțiva ani în urmă am avut propuneri, dar mi-am spus că «în același rîu nu se intră de două ori».

Continuarea articolului cititi pe Noi.md

Keywords:

diplomatia , politica , demnitar

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1810
Populația:
560 locuitori

Bezeda este un sat din cadrul comunei Bogdăneşti, raionul Briceni. Bezeda este un sat mic, situat pe malul Prutului, la o distanţă de 33 km de oraşul Briceni, la 25 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 248 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 560 de oameni. Satul Bezeda a fost întemeiat în anul 1810.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.