29 march 2016, 11:15 Celebrities views 7359
Povestea celui mai tînăr pilot al aviației moldovenești
29 march 2016, 11:15 Celebrities views 7359

Povestea celui mai tînăr pilot al aviației moldovenești

Are 21 de ani și este cel mai tânăr pilot al aviației moldovenești. Alexandru Burduh are deja peste 500 de zboruri, în mare parte cu 160 de pasageri la bord.

În luna mai, Alexandru va sărbători un an de la primul său zbor, în calitate de copilot. Acesta spune că cele mai mari emoții le-a trăit la aterizare: "A fost un zbor de aproximativ o oră şi 50 de minute, dar îmi pare că am ajuns în 5 minute la destinaţie. Emoţiile au fost de nedescris, la aterizare mai ales".

Ziua de muncă a unui pilot începe cu câteva ore înainte de zbor. Până să ajungă pe pistă, echipajul aeronavei se întruneşte în şedinţă: "Ziua de lucru începe de la oficiu, camera de briefing. Acolo ne întâlnim cu comandantul, cu echipajul discutăm despre zbor, unde zburăm, cât timp".

Alexandru spune că ştia că se va împrieteni cu norii încă din copilărie. Pentru că tatăl lui a fost pilot militar, crede că are aptitudini de zbor înnăscute. Totul a început la 16 ani, vârstă la care tânărul era deja student al şcolii de aviație de la Bucureşti.

Licența de pilot l-a costat pe Alexandru 10 mii de euro. Investiția, însă, poate fi recuperată în doar câteva luni, ţinând cont de faptul că salariile aviatorilor în Republica Moldova pornesc de la 40 de mii de lei.

Source: www.realitatea.md

Keywords:

pilot , personalitati , aviația

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
356 locuitori

Socola este un sat din cadrul comunei Vadul-Raşcov, raionul Șoldăneşti. Amplasat pe malul drept al Nistrului, satul se află la o distanță de 9 km de orașul Șoldănești și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 356 de oameni. Satul Socola este atestat documentar în 1586.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.