19 august 2013, 12:19 Moldovan reality views 11914
19 august 2013, 12:19 Moldovan reality views 11914

Prima întîlnire a persoanelor cu pistrui, la Chişinău


Foto: trm.md

Duminică, 18 august, la ora 17:00, în Parcul Dendrariu din Chişinău a avut loc „Pistrui Party”. Manifestarea a adunat cel mai mare număr de persoane pistruiate din Moldova.

„Ideea mi-a venit într-o noapte de insomnie. Mi-am amintit de complexele mele, apoi de celelalte pistruiate pe care le-am cunoscut la fel de indignate că sunt pictate pe față. Și-atunci mi-am zis: eu am depășit asta, poate ar trebui un eveniment care le-ar ajuta pe pistruiate să-și iubească pistruii”, așa a apărut ideea evenimentului, afirmă pentru trm.md organizatoarea Victoria Ungureanu.

Manifestarea a inclus o expoziție de poze cu persoane pistruiate realizate de fotografii autohtoni Natalia Ciobanu, Alex Pahomi și Victor Detto. Fetele pistruiate, cele mai norocoase participante, vor ajunge pe mîinile Iulianei Crețu și Oxanei Obada, de la care vor beneficia gratuit de un make-up și coafură.

În cadrul evenimentului, cîştigătorii mai multor concursuri lansate pe reţelele de socializare au primit creme pentru pistrui și pete, seturi pentru tratarea acneei. De asemenea, au participat la o sesiune foto gratis.

Atmosfera a fost animată de interpretele Kătălina Rusu, Tatiana Spînu, Victoria Lungu, precum şi de glumele duetului Harley Davidson. De asemenea, caricaturistul Alexandru Plăcintă, originar din Ungheni, a făcut portrete doritorilor.

Pistruii reprezintă un subiect delicat. Există stereotipul că persoanele care au pistrui nu sunt ca toți. Victoria Ungureanu spune că s-a simțit dezavantajată în copilărie și adolescență. „Îmi părea că fetele pistruiate nu-s la fel de frumoase ca celelalte fete. Mi se părea destul de greu să mă simt unică. Anii au trecut și eu am început să văd altfel lucrurile datorită aprecierilor din jur. Am început să-mi dau seama că pe oameni nu-i cucerești neapărat prin numărul de pistrui de pe nas, dar prin felul tău de a fi și de a te comporta.”

Pe de altă parte, multe vedete internaționale au pistrui, însă nu ascund asta. Lindsay Lohan, Julianne Moore, Megan Fox, Mischa Barton, Gisele Bundchen sunt doar cîteva nume. În Occident e ceva firesc să ai pistrui, poate de asta lumea de acolo nu îi ascunde sub machiaj. Victoria  zice că nu are favoriți, așa că nu poate da un nume. „Cert este că pistruii sunt pictați diferit pe fețele oamenilor, ceea ce le mai adaugă încă un pic de farmec.”

Keywords:

parc , monden , evenimente

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1680
Populația:
306 locuitori

Vanţina este un sat din cadrul comunei Pîrliţa, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Soroca și la 162 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 306 oameni. Satul Vanțina a fost menționat documentar în anul 1680.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.