07 august 2024, 14:00 Moldovan reality views 908
Alexandr Stoianoglo, candidat la funcția de șef al statului
07 august 2024, 14:00 Moldovan reality views 908

Alexandr Stoianoglo, candidat la funcția de șef al statului

PSRM a anunțat oficial că va susține candidatura lui Alexandru Stoianoglo la funcția de șef al statului.

”Majoritatea cetățenilor sînt de acord că a venit timpul de consolidare a forțelor politice. Oamenii s-au săturat de ambițiile politicului din Republica Moldova, oamenii așteaptă ca opoziția să se unească. Societatea din Republica Moldova așteaptă o claritate. Nu mai este timp de pierdut și noi sîntem datori să răspundem acestor solicitări justificate, noi sîntem datori să oferim oamenilor un sentiment de coeziune, responsabilitate și viziune pentru pace. Oamenii mai au o singură speranță și noi nu avem dreptul moral să le înșelăm această speranță.

PSRM a luat decizia de a răspunde în mod ferm și pozitiv acestei solicitări din partea poporului Republicii Moldova.

PSRM nu va înainta un candidat partinic la alegerile Prezidențiale, ci va susține un candidat apartinic, unic, de compromis național în jurul căruia să fie posibilă mobilizarea unor mari segmente ale populație. Propunerea înaintării unui candidat comun a fost susținută unanim de toți membrii partidului. Prezentăm dovadă de maturitate politică. Venim cu un candidat unic de interes național, acest candidat este domnul Alexandr Stoianoglo pe care noi îl vom susține în cadrul acestor alegeri prezidențiale. Noi solicităm și cerem susținerea și a altor partide de opoziție”, a declarat Igor Dodon în cadrul unui briefing de presă.

La rîndul său, fostul procuror general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a declarat că nu este un candidat politic dar își propune să vorbească cu toate formațiunile politice din țara noastră care își doresc cu adevărat o schimbare.

”Eu nu sînt un politician și în spatele meu nu stă nici o formațiune politică, dar eu pot și sînt deschis să vorbesc cu orice putere politică din țara noastră”, a declarat Stoianoglo.

De menționat că Stoianoglo a fost demis la doi ani de cînd a fost reținut și scos din funcție. Maia Sandu a semnat decretul de destituire a acestuia.

Ulterior, acesta a fost achitat în dosarul privind depășirea atribuțiilor de serviciu, fiind învinuit de acordarea indemnizației unice de 270 de mii de lei fostului șef al PCCOCS, Nicolae Chitoroagă.

Tot astăzi, în cadrul briefingului de presă, liderul PSRM, Igor Dodon, a făcut un apel la dialog pentru toate partidele de opoziție anunțînd că formațiunea care o conduce urmează să organizeze întîlniri cu acestea în vederea obținerii susținerii candidaturii lui Alexandr Stoianoglo.

Reamintim că alegerile prezidențiale vor avea lor pe data de 20 octombrie, în aceeași zi cu referendumul la care cetățenii vor fi întrebați dacă susțin aderarea țării la Uniunea Europeană.

Pînă acum printre cei care șiau anunțat intenția de a candida, sînt actuala șefă de stat, Maia Sandu, președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, fostul ministru de Externe, Tudor Ulianovschi și fostul premier, lider al PLDM, Vlad Filat. La fel- fostul președinte al Platformei DA, Andrei Năstase, liderul PDCM, Ion Chicu, iar anul trecut și istoricul Octavian Țîcu spunea că va candida independent. 

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
435 locuitori

Floriţoaia Nouă este un sat din cadrul comunei Floriţoaia Veche, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Ungheni și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 435 de oameni. Satul Floriţoaia Nouă a fost înființat în anul 1913.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.