12 november 2023, 09:30 Moldovan reality views 1017
Valeriu Ostalep:
12 november 2023, 09:30 Moldovan reality views 1017

Valeriu Ostalep: "În Moldova nu există partide de opoziție de dreapta"

În Republica Moldova nu există adevărate partide de opoziție de dreapta și nici de stînga, în afară de Partidul Comuniștilor.

O astfel de opinie a exprimat politologul, analistul, directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și Securitate, expertul în domeniul securității, fostul viceministru de Externe, Valeriu Ostalep, relatează Noi.md.

Vorbind despre partidele de opoziție, el a evidențiat formațiunea politică a fostului prim-ministru Ion Chicu, care conduce Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei.

”Dl Chicu este o persoană experimentată, cu multe calități pozitive, în acest an a avut loc debutul partidului său politic. Are acolo mulți oameni comozi, simpatici, interesanți. Sper că partidul dlui Chicu se va mișca în sfera lui de influență spre alegerile parlamentare”, a menționat Valeriu Ostalep.

El și-a exprimat regretul că pe flancul drept în Moldova nu există deloc o opoziție.

”De fapt, într-o țară cu slogane proeuropene este normal să existe opoziție și pe dreapta. Cine? Platforma DA? Liderul acestui partid are grijă de PAS și spune: «dacă vreți să vă păstrați mandatele, trebuie să faceți asta».... Tu ești cu totul cu-cu? Tu, lider al unui partid, trebuie să ai grijă de partidul tău. Tu trebuie să-i critici, pentru a le lua puterea, dacă ești partid de opoziție, dar nu să ai grijă de PAS. Iată așa opoziție”, a subliniat el.

Vorbind despre partidul CUB (Coaliția pentru Unitate și Bunăstare), politologul și analistul a menționat că acesta este format din foști adepți ai PAS.

”Ei au lucrat împreună... Eu nu înțeleg cum pot fi ei în opoziție și cum anume se manifestă ea. Real, pe dreapta nu există opoziție, și nici pe stînga deocamdată nu se simte. Partide de stînga, ca atare, la noi nu există. Este partidul comuniștilor, desigur. Și mă bucur pentru anumite succese ale lor. Și în principiu, mai mult nu-i nimeni. Să vedem pe centru, căci partidele care au fost interzise, eu nu le consider de stînga, le poziționez pe centru mai degrabă, deoarece ele nu se poziționează ca partide orientate social”, a declarat Valeriu Ostalep.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
2577 locuitori

Copceac este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Copceac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ștefan Vodă și la 106 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2577 de oameni. Satul Copceac a fost menționat documentar în anul 1770.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.