22 march 2023, 14:00 Moldovan reality views 1764
Serviciile alternative de îngrijire a copilului vor putea fi prestate în bază de patentă
22 march 2023, 14:00 Moldovan reality views 1764

Serviciile alternative de îngrijire a copilului vor putea fi prestate în bază de patentă

Decretul de promulgare și Legea cu privire la modificarea Legii nr. 93/1998 cu privire la patenta de întreprinzător au fost publicate în numărul de astăzi al Monitorului Oficial.

Astfel, în lege se vor introduce două genuri de activitate noi de îngrijire alternativă a copilului: servicii de îngrijire individualizată și servicii de îngrijire de tip familial. Activitatea va putea fi realizată în baza patentei de întreprinzător, transmite Moldpres.

În acest mod se urmărește legalizarea activității de îngrijitor calificat a copiilor cu vîrsta de pînă la trei ani. Ținînd cont de siguranța copiilor, se propun cerințe adiționale specifice eliberării și suspendării sau retragerii patentei pentru genurile respective de activitate.

De asemenea, cadrul nou va oferi oportunități de asigurare medicală și socială a îngrijitorilor, prin impunerea unui regim fiscal simplu, accesibil și atractiv.

Prezenta lege intră în vigoare la expirarea a trei luni de la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Source: noi.md

Keywords:

copii , patenta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1606 - 1607
Populația:
2166 locuitori

Tălăieşti este un sat din cadrul comunei Crasnoarmeiscoe, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Hîncești și la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2166 de oameni. Satul Tălăiești a fost menționat documentar în anii 1606 - 1607.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.