29 november 2022, 15:00 Moldovan reality views 1528
Trei trenuri din R. Moldova pot fi închiriate
29 november 2022, 15:00 Moldovan reality views 1528

Trei trenuri din R. Moldova pot fi închiriate

Calea Ferată din Moldova (CFM) pune la dispoziție un nou serviciu pentru clienți: trei trenuri din dotarea întreprinderii vor putea fi închiriate pentru ocazii speciale.

Prețul variază în funcție de numărul de persoane, traseu și ocazia petrecerii. Inovația are drept scop diversificarea surselor de venit și creșterea bugetului întreprinderii pentru ulterioare investiții în infrastructură.

Dacă anterior, acest monovagon era utilizat de conducerea întreprinderii pentru inspectarea căilor ferate, astăzi, poate fi gazda petrecerii tale, notează tv8.

Recent renovat și dotat cu cele necesare, acest tren este unul din cele trei puse la dispoziție de
către Calea Ferată din Moldova. Acesta poate fi închiriat pentru excursii, zile de naștere sau alte petreceri.

Pe lîngă acest tren, cu cele mai puține locuri, mai sînt altele două: unul retro și unul modern, care pot găzdui și pînă la 400 de persoane. Potrivit reprezentanților CFM, serviciul proaspăt lansat are două scopuri: promovarea întreprinderii și acumularea banilor în buget:

„În acest an, am hotărît să valorificăm capacitățile întreprinderii, pentru a genera noi venituri. După o analiză, am înțeles că avem posibilitatea de a oferi și alte servicii decît cele clasice, transport pasageri, și anume - de a face curse ocazionale, curse speciale, fie cu scop turistic, sau de deplasare a persoanelor dintr-un loc în altul”.

Prețul variază în funcție de distanța parcursă, dar și echipajul care deservește cursa:

„Distanța minimă, de exemplu, cu acest vagon ar fi cam la 5000 de lei pentru o excursie de 40 de minute”.

Călătoriile pot fi și mai lungi de 40 de minute. În acest caz, poate fi luată și o pauză, pentru ca pasagerii să ia un ceai sa o cafea, în locuri special amenajate:

„Deci, aceasta încăpere este presupusa pentru ca sa pregătim niște tartine, produse, plăcinte. Pe lîngă toate acestea avem ceai și cafea de băut la drum, mai ales dacă drumul este mai lung. Pe lîngă toate care sînt sa fie special amenajat un teritoriu unde putem deservi oamenii cu băuturi. Mai ales ca aici sînt maximum 30 de persoane și ca sa le fie confortabil la drum”.

Ghidat de către mecanicul locomotor, Serghei Milev ne-a povestit că cel mai des acest tren este închiriat pentru excursii:

„Viteza este stabilită de către directorul general al Căii Ferate și este adaptată conform Regulamentului. Viteza maximă este de 100 km/h”.

Întreprinderea Calea Ferată din Moldova a ajuns în pragul falimentului, după ce a înregistrat datorii de peste 800 de milioane de lei, iar angajații nu-și mai ridicase salariile de luni bune, refuzînd să mai iasă la muncă. Odată cu schimbarea conducerii, restanțele la salarii au fost lichidate, iar datoriile CFM față de alte instituții - stinse treptat.

Source: noi.md

Keywords:

calea ferata , tren

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1811
Populația:
3926 locuitori

Cioc-Maidan este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Comuna Cioc-Maidan este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 3926 de locuitori. Satul Cioc-Maidan a fost întemeiat în anul 1811.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.